13.9.2017 klo 16:09
Uutinen

Lakia-messut kiittää 2017

Lapuan Yrittäjät kiittää Lakia-Messut yrittäjiä, näytteilleasettajia, esiintyjiä, messuvieraita ja Lapuan kaupunkia

Yrittäjien talkoohengessä järjestämä Lakia-Messut -tapahtuma onnistui hyvin. Niin näytteille asettajat kuin vieraatkin olivat tyytyväisiä.

Myös isot rakentajat ja yritykset ovat huomanneet Lapuan positiivisen kehityksen.

Lujatalo Oy:n Matti Ylihärsilä oli tyytyväinen Lakia-Messuihin, jotka hänen mielestään kannatti ehdottomasti järjestää. Messut tukevat Ylihärsilän mukaan Lapuan kehitystä. Hänestä Lapuan on noustava uudelleen isojen messutapahtuma -järjestäjien joukkoon.

K-rautakauppias Iiro Takala kuvaili Lakia-Messujen tunnelmaa erilaiseksi kuin Seinäjoella. Lapualla ihmiset tulevat helpommin keskustele-maan. Iiro Takalan mielestä messut ovat heille hyvä paikka kohdata asiakkaita ja yrittäjiä. Myös Takalan mielestä messuille kannatti ehdottomasti tulla. Takala on Lapuan uuden, 2018 valmistuvan K-Rautakaupan kauppias.

Kaupan ja työtilausten lisäksi messuilla vaihdettiin vilkkaasti yhteystietoja yrittäjien, osastojen ja asiakkaiden välillä.

Messuosastojen edullinen hintataso on mahdollistanut nuortenkin yritysten mukaan lähdön. Ja mikä hienointa, myös he saivat messuilla työtilauksia.

Suomi 100 -paneelin keskustelijat
Janne Sankelo, pj Esa Suutala, Mikko Savola, Heikki Risikko, Harry Wallin ja Kari Hytönen

Nuorten työllistymisen esteet ja kotimaisen ruuan työllistävä vaikutus herätti runsaasti keskustelua lauantain Suomi 100 -paneelin keskustelijoissa. Finnveran Kari Hytönen kertoi, että yritykset saavat kyllä rahaa yritystoimintaa kehittäviin hankkeisiin, mikä on hienoa!

Panelistit tutustuivat myös messuosastoihin ja pitivät näkemästään ja kokemastaan. Yhdessä he hämmästelivät messutapahtumaa ja sen välitöntä tunnelmaa, mikä tarttui myös heihin.

Sunnuntain paneelipenkkiin istuivat Esa Rintala, Jaakko Hietala, Marika Peurala, Lasse Rajala ja Hanna Kortesoja. Pankkien edustajien mukaan pankista saa lainaa asunnon ostoon ja nuorten kannattaa tehdä asuntosäästötilejä. Paneelissa kuultiin vastuullisia ajatuksia, niin kouluista kuin harrastuksista aina kouluruokaan asti.

Messuilla huomioitiin myös lapset ja nuoret. Heidän hienosta ohjelmasta vastasi Sedu ja Virkiä.

Me Lapualla voimme saada paljon hyvää aikaan, kun puhallamme yhteen hiileen.

Lakia-messuilla oli 2.900 kävijää.

Lapuan Yrittäjät Ry
pj. Esa Suutala