11.4.2019 klo 11:43
Uutinen

Lammin Yrittäjien suunnitelmat kiertoliittymän varalle saavat odottaa

Lammin Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki on pitänyt tiiviisti yhteyttä Ely-keskukseen, jotta Lammin kiertoliittymä voitaisiin ehostaa. Suunnitelmat saavat odottaa, kunnes liittymää on laajennettu niin, että se vastaa uusia ajoneuvoyhdistelmien maksimittoja.

Väylävirastolla on ollut käynnissä selvitys uusien ajoneuvoyhdistelmien maksimimittojen vaikutuksista liittymien mitoitukseen. Maaliskuun lopulla valmistui selvitys, jonka mukaan yksi liittymistä, joihin kohdistuu toimenpidetarpeita kasvaneiden mittojen myötä on Vääksyntien (mt 317) ja Mommilantien (mt 3191) kiertoliittymä Lammilla. Toimenpiteeksi selvityksessä esitettiin tulosuuntien avartamista ja kiertosaarekkeen pienentämistä yliajettavaa osuutta leventämällä. Tästä johtuen Lammin Yrittäjien esittämiä toimenpiteitä ei voida toteuttaa alkuperäisen esityksen mukaisessa laajuudessa.

Lammin Yrittäjillä on ollut suunnitelmissa uudistaa kiertoliittymää nyt, kun ylikasvaneet vuorimännyt on siitä poistettu. Nämä suunnitelmat saavat siis odottaa, kunnes kiertoliittymää on kasvatettu uusiin mittoihin.

Muita kiinnostavia aiheita