Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

11.1.2017 klo 17:09
Uutinen

Länsi-Helsingin Yrittäjien vuoden 2016 yritykseksi palkittiin Haitor Oy

Haitor Oy on 35 vuoden ajan erikoistunut ruuviliitostekniikkaan, joka sisältää koko prosessin suunnittelusta tuottavuuden ja työturvallisuuden kannalta parhaaseen ratkaisuun. Palkitsemistilaisuus pidettiin 6.2.2017 Haitor Oy:n tiloissa.

Helmikuusta 1982 oman kotinsa eteisen nurkasta muutaman muuton jälkeen omiin tiloihin Malminkartanoon muuttanut yritys on nyt alan johtava yritys Suomessa. Kun tutustuu yrityksen standardisoituihin analyysi- ja kalibrointitiloihin, monimutkaisiin hydraulisiin momenttityökaluihin ja teknisiin erikoismateriaalista valmistettuihin kiinnityselementteihin, missä jokaisen osan valmistusprosessi voidaan seurata kauas raaka-ainelähteille asti, ymmärtää, mitä nykyaikainen liitos- ja materiaalitekniikka pitää sisällään. Kohteita ovat niin pienten, esimerkiksi elektroniikkateollisuudessa kuin suurten kiristysvoimien liitokset raskaassa koneenrakennuksessa ja voimalaitoksissa. Ja vuokraus-, huolto- ja kalibrointipalvelut toimivat.

”Yritys toimii hyvin kapealla erityisosaamisen segmentillä, ja siellä on sitten oltava paras pärjätäkseen. Siksi teimme huomattavan suuren investoinnin mm. momentin kalibrointilaboratorioon, jolle on ainoana Suomessa SFS-EN ISO/IEC 17025.2005 Finas akkreditointi ja on selvä, että tämä ei olisi onnistunut ilman ammattitaitoista ja motivoitunutta henkilöstöä”, toteaa yrityksen omistaja Juha Haimila.

Länsi-Suomen alueen yrittäjäjärjestö auttoi pulassa

Haitorin kohdalla eräs kriittinen hetki oli Wärtsilän Meriteollisuuden konkurssi. Myös Haitorille tuli konkurssista luottotappiota. Konkurssipesältä tuli suorituksia realisoinnin myötä monien vuosien ajan pikkuhiljaa. Eräs länsisuomalainen yritys junaili lopulta paikallisen yrittäjäjärjestön tuella yhteiskannetta, jolloin valtio maksoikin lähes kaikki saamiset.

Tulevaisuus yrityksessä on tuote- ja palvelualueen jatkuvaa kehittämistä, kuten nykyaikaisessa yrityksessä pitääkin. Haimila esitti myös huolensa teollisuusyritysten puolesta, ei pelkästään siksi, että ne ovat heidän asiakaskuntaansa, vaan myös siksi, että kun sellainen siirtää tuotannon pois Suomesta, niin sillä on erityisesti pienillä paikkakunnilla lamaannuttava vaikutus koko paikkakunnan toimintaan. Toinen huolenaihe on yritysten siirtyminen ulkomaiseen omistukseen Mutta Haitor Oy:ssä tuntuu olevan luottamus tulevaisuuteen ja kunnon tsemppi päällä.

Onnea vielä palkitulle yritykselle, Haitor Oy:lle!

Kuva ja teksti: Veli Laurinsalo