27.9.2017 klo 06:32
Uutinen

Lapin erämaasta löytyy yksi Suomen kannattavimmista hotelleista: Yö kodassa 500 euroa, ei myydä suomalaisille

Erähotelli Nellimin yrittäjäpariskunta Jouko ja Mari Lappalainen ovat nostaneet hotellin yhdeksi Suomen kannattavimmista. Yksi salaisuuksista on revontulikota, josta on vapaa näkymä taivaalle.

Jouko Lappalaiselta on kysytty ennenkin, miten on mahdollista, että keskellä korpea sijaitseva hotelli on kannattavampi kuin Suomen suurimman kaupungin keskustassa sijaitseva majoitusliike. Nellim sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Venäjän rajalta Inarijärven rannalla.

– Ei siihen ole yhtä vastausta. Asiahan on niin, että me olemme parhaalla paikalla, eivätkä ne Helsingin hotellit, Lappalainen veistelee.

Nellimin asiakaskunta on lähes 100-prosenttisesti kansainvälistä. Suomalaisille ei käytännössä myydä.

– Meidän asiakkaamme ovat valmiita maksamaan laadukkaista elämystuotteista.

Yksi salaisuus on kulujen pitäminen kurissa. Erähotellin kiinteät kulut ovat mitättömät isojen kaupunkien keskustoihin tai Levin hiihtokeskukseen verrattuna.

Erähotellissa on noin 150 huonetta, jotka jakaantuvat mökkien, hotellin ja revontulikotien kesken. Revontulikodista avautuu esteetön näköala taivaalle. Turisteja kiinnostavat etenkin revontulet.

Yksi yö kodassa maksaa 350-500 euroa, jonka turistit maksavat mukisematta. Hinta on verrannollinen luksushotelliin Helsingissä.

Kodassa on parisänky, suihku, sauna ja noin 30 neliötä. Ensi talvena kotien lukumäärä nousee noin viiteenkymmeneen.

Lappalaisen mukaan yksi menestyksen salaisuus on tehdä asioita omilla ehdoilla.

– Haistelemme sitä mistä ihmiset tykkäävät, mutta teemme kaiken siten että tykkäämme siitä myös itse. Jos meille kelpaa, se kelpaa todennäköisesti myös asiakkaille. Me teemme makeita hommia makealla sijainnilla.

Palkintona on sijoitus Tripadvisor-palvelun Suomen matkailukohteiden kärjessä.

Lappalaiset kasvattivat äskettäin toimintaansa hankkimalla Inarinjärven rannalla sijaitsevan entisen Lapin Leuku -hotellin. Nanguksi nimensä muuttanut hotelli muutetaan ympärivuotiseksi.

Hotelli Nellim

Hotel Nangu

Katso video

Lähde: SY