28.9.2019 klo 20:26
Uutinen

Lapin Yrittäjät on valinnut Vuoden yritykseksi Pyhätunturi Oy:n ja Vuoden yksinyrittäjäksi Ilkka Marttalan – katso videot!

Lapin Yrittäjät palkitsi tänään Vuoden yritykseksi Pyhätunturi Oy:n ja Vuoden yksinyrittäjäksi Ilkka Marttalan, Keminmaan Auto KY:n. Vuoden yksinyrittäjäpalkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäisen kerran. Lisäksi palkittiin Vuoden viestijä, joka on Sodankylän Yrittäjät ry. Lämpimät onnittelut voittajille!

Vuoden yritys 2019 on Pyhätunturi Oy

Lapin Yrittäjät on tänään jakanut Vuoden yritys 2019 -palkinnon Pyhätunturi Oy:lle. Pyhätunturi Oy on perustettu vuonna 1964, ja vuodesta 1987 se on ollut Ahon perheen omistuksessa. Yrityksen toimitusjohtaja Ville Aho on toiminut pestissään kuusi vuotta, mutta työskennellyt yrityksessä jo parikymmentä vuotta. Pyhätunturi Oy kuuluu Pelkosenniemen Yrittäjät ry:n paikallisyhdistykseen.

Pyhätunturi Oy on kehittänyt liiketoimintaansa määrätietoisesti ja investoinut rohkeasti, mikä on edesauttanut koko alueen kehittymistä; esimerkiksi Hotelli Pyhätunturin läheisyyteen on rakennettu kuluneen kahden vuoden aikana viisi Pyhälinnaa, joiden ansiosta petipaikkojen määrä tulee kasvamaan 250:lla. Pyhän liikevaihto on noin viisi miljoonaa euroa.

Alueen veturiyrityksenä Pyhätunturi Oy:llä on merkittävä vaikutus Pyhän ja koko Pelkosenniemen elinvoimaisuuteen. Pyhätunturi Oy työllistää yli 40 henkilöä, mutta koko Pyhän matkailu työllistää yli 100 henkilöä Pelkosenniemellä.

-Meillä on upea yhteistyö alueen yrittäjien kanssa. Olemme selkeä veturiyritys alueella, mutta emme olisi pystyneet kehittämään Pyhää tällaiseksi yksin, vaan yhteistyöllä, Aho summaa.

Vuoden yksinyrittäjä 2019 on Keminmaan Auto KY

Lapin Yrittäjät jakoivat tänään ensimmäistä kertaa Vuoden yksinyrittäjä 2019 -palkinnon, joka myönnettiin Ilkka Marttalalle, Keminmaan Auto KY:n toimitusjohtajalle. Marttala osti vuonna 2005 yhteensä 43 käytettyä autoa, ja alkoi myydä niitä. Marttala onkin pysynyt samalla tiellä jo viidentoista vuoden ajan. Keminmaan auto KY kuuluu Keminmaan Yrittäjät ry:n paikallisyhdistykseen.

Palkinnon myöntämisen perusteena pidettiin Marttalan persoonallista tyyliä toimia niinkin perinteisellä toimialalla kuin autokauppa. Marttala on tehnyt menestyvää liiketoimintaa lähes viidentoista vuoden ajan, sekä yksinyrittäjänä hallinnut ajankäytön yrittäjyyden, musiikin ja henkilökohtaisen elämän välillä.

-Pienen liikkeen etu on siinä, että se pystyy palvelemaan asiakastaan räätälöidymmin; pystyy reagoimaan nopeasti markkinatilanteisiin sekä vaihtuviin suhdanteisiin ja voi hommata tietynlaista kalustoa. Pienen liikkeen varastokin on pieni, eli tarvittaessa sen voi käytännössä muuttaa ihan muutaman päivän viiveellä, Marttala kertoo.

-Tässä kun yksin yrittää ja yksin touhuaa sekä hoitaa kaiken, lajin täytyy olla sellainen valtava palo ja rakkaus, periksi ei kestä antaa. Yksinyrittämisessä parasta on oma vapaus, saa itse vastata kaikesta tekemisestä, hän jatkaa.

+Vuoden viestijä

Lapin Yrittäjät palkitsee vuosittain yhden alueen paikallisyhdistyksen aktiivisesta viestinnästä. Tänä vuonna Vuoden viestijän palkinto jaettiin Sodankylän Yrittäjät ry:lle.