24.8.2018 klo 19:56
Uutinen

Laten Koneen Lasse Saarenpää on Vuoden Nuori yrittäjä 2018

Vuoden nuori yrittäjä 2018 -kilpailu ratkesi perjantai-iltana Nuorten Yrittäjien valtakunnallisessa Get Together – päätapahtumassa Hyvinkäällä. Laten Koneen yrittäjä Lasse Saarenpää toi voiton Etelä-Pohjanmaalle.

Lasse Saarenpää vei Laten Koneen toiminimestä kansainväliseksi menestykseksi

Tuurilaisessa Laten Koneessa Vuoden Nuori Yrittäjä -kilpailun tuomaristoa kiehtoi erityisesti tarina 14-vuotiaasta yrittäjästä: Lasse Saarenpää aloitti pienesti toiminimellä ja on kasvattanut yrityksensä kansainväliseksi käytettyjen maanrakennus- ja nostokoneiden maahantuojaksi, korjaamoksi sekä myyjäksi. Saarenpää täyttää loppuvuodesta 35 vuotta.

Liikevaihto on miljoonia, kasvuprosentit vakuuttavat ja vientikaista auki. Erityishuomiona tuomaristo nostaa sen, että Saarenpäällä on kansainvälistä liiketoimintaa pääomaa sitovalla alalla ja merkittävänä osa-alueena myös maanrakennuskoneiden työlaitteiden tuotekehitys, valmistuttaminen ja myynti. Hän on myös onnistunut pitämään taseensa vakaana, investoinneista huolimatta.

”Kyllä se on se tekemisen palo ja kun näkee että asioita tapahtuu ja toiminta kehittyy. Pääsee tekemään, näkemään, kokeilemaan, oppimaan uutta”, Saarenpää sanoo Nuorten Yrittäjien videolla.

Katso tästä videolta, miltä Laten Koneessa näyttää.

”Vuoden Nuoren yrittäjän arvostettu titteli meni aivan oikeaan osoitteeseen. Lasse Saarenpään yrittäjäura on vakuuttava näyttö paitsi osaamisesta, mutta myös pohjalaisesta rohkeudesta tarttua ennakkoluulottomasti uusiin asioihin”, sanoo Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko.

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin nuorille suunnattu yrittäjäkilpailu. Kilpailussa painotetaan yritystoiminnan ansioita.

Finalistit valittiin Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen järjestämien alueellisten alkukilpailujen 18 voittajan joukosta. Alkukilpailuihin ehdokkaita jättivät Suomen Yrittäjien paikallisyhdistykset sekä jäsenyrittäjät. Paikallisyhdistykset hyödynsivät ehdokasasettelussaan viime syksynä kansalaisilta kerättyjä ilmiantoja, joita saatiin peräti 261.

Voittajat valitsi raati, johon kuuluivat

• yrittäjä Niklas Nukari, Takuullecom Oy, Vuoden nuori yrittäjä 2017

• yrittäjä Anna Perho

• yrittäjä Kati Rauhaniemi, Business&Marketing Dot Oy

• Sam Nieminen, SGN Group Oy (Yksityisyrittäjäin Säätiön edustaja)

• digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilä, Suomen Yrittäjät

Lisätietoja:
verkostopäällikkö Aicha Manai, Suomen Yrittäjät, p. 044 555 3220, aicha.manai@yrittajat.fi

Toimitusjohtaja Heikki Risikko, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät, p. 050 3175 145, heikki.risikko@yrittajat.fi