26.5.2018 klo 08:02
Uutinen

Lauantaisin Forssassa pääsee pienkoneen siiville

Lakimuutoksen ansiosta viime kesänä ilmailuyhdistyksille aukeni mahdollisuus lennättää yleisöä esittelylennoilla ja samalla tienata hiukan toimintavaroja. Forssassa ilmaan pääsee kesälauantaisin.

Forssan seudun ilmailuyhdistys lennättää yleisöä vuoroviikoin Hämeen urheiluilmailijoiden kanssa yhteensä 12:na lauantaina Forssan lentokentällä.

– Viime kesänä parhaina päivinä neljän tunnin aikana tehtiin seitsemän, kahdeksan lentoa, kertoo Forssan seudun ilmailuyhdistyksen kenttäpäällikkö Juha Heinämäki.

Yhdistystä kohden esittelylentopäiviä voi olla kuusi vuodessa. Forssan ilmailuyhdistyksen esittelylentokone on Piper Archer II. Lento kestää 20 minuuttia ja sen hinta on 90 euroa kyydittävien määrästä riippumatta. Kyytiin mahtuu kolme henkeä, jolloin lennätyksen hinnaksi jää 30 euroa henkilöä kohden.

– Lennätykseen ei tarvitse varata aikaa, Heinämäki kertoo.

Esittelylentojen lisäksi Forssan seudun ilmailuyhdistyksellä on koneiden vuokraustoimintaa ja vuoden aikana järjestetään muutamia matkalentoja. On käyty muun muassa Virossa, Tallinnassa tai Pärnussa ja viime kesänä yhdistyksen lentäjät lensivät yhdessä Mikkelin asuntomessuille.

– Pari jäsentä on innostunut pelastustoiminnasta ja käyneet kursseja. Joten valmiutta esimerkiksi etsintöihin löytyy.

Lue koko juttu juuri ilmestyneestä Hämeen Yrityssanomat 4:stä. Pääset näköislehteen tästä linkistä >>

toimitus@hameenyrityssanomat.fi/SM