21.4.2017 klo 11:10
Uutinen

Laulujuhlat näkyvät niin katukuvassa kuin televisiossa

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlien järjestelyt ovat edenneet hyvässä hengessä Hämeenlinnassa. Tapahtumaan osallistuu noin 2 800 kuorolaulajaa eri puolilta Suomea, aina Sodankylästä ja Lieksasta saakka.

Kuorolaulu valtaa Hämeenlinnan 12.–14. toukokuuta. Koko kaupunki soi ja laulaa juhlaviikonlopun ajan perjantai-iltana Hämeenlinnan torilla järjestettävistä avajaisista lähtien.

Sulasolin Laulujuhlien projektipäällikkö Aino Herranen paljasti tiedotustilaisuudessa, että tapahtuma tarjoaa Hämeenlinnalle näkyvyyttä ja kuuluvuutta Ylen aalloilla.

Äitienpäiväsunnuntaina Hämeenlinnan torilla järjestettävä juhlajumalanpalvelus televisioidaan suorana ja iltapäivällä Ritari-areenalla vietettävä pääjuhla radioidaan ja lähetetään sunnuntai-iltana eetteriin. Pääjuhlan vaikuttavimpana teoksena kuullaan Jean Sibeliuksen Finlandia 2800 laulajan suurkuoron ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan esittämänä.

Tapahtumaviikonlopun aikana kuullaan kymmeniä kuorokonsertteja ja -keikkoja eri puolilla Hämeenlinnaa. Tarjolla on eturivin suomalaisia kuoroja ja lauluyhtyeitä, Kuorot kuutamolla -kapakkakierros, laulullinen illallisristeily, piknik-konsertti Linnanpuistossa ja perinteisempiä konsertteja Raatihuoneella, Verkatehtaalla ja kirkoissa. Laulu valtaa myös Goodmanin, kahvilat ja ravintolat.

Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki iloitsee, että kaupunkiin on saatu valtakunnallinen tapahtuma, jota paikalliset yritykset voivat hyödyntää liiketoiminnassaan.

– Laulujuhlat on tapahtuma, johon paikallisten yritysten on helppo tulla mukaan. Tästä tulee koko kaupungin juhla, äitienpäivä ja kevään avaus, luvassa on elämys kaupunkilaisille, Käki arvioi.

>>> Johtoryhmän jäsen Heikki Lindroth esittelee Laulujuhlien paikallisia nimikkotuotteita

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi