22.5.2017 klo 10:11
Uutinen

Leijonaraati valitsi vuoden pikkuyrittäjävoittajan – ”Markkinointiin panostettu myös verkossa”

Pikkuyrittäjät-ohjelmassa valittiin ensimmäistä kertaa voittajayritys ja palkittiin myös aktiivisimpia toimijoita koulu- ja kuntamaailmasta.

Kolme finalistiyritystä esittelivät oman liikeideansa tuomareille yli satapäisen yleisön edessä Linnanmäellä. Lopulta voittajaksi valittiin tamperelainen Ilsa Summer yritys ja yrittäjät Ilona Joensuu, 11, ja Saga Hämäläinen, 10.

Ilse Summer valmistaa muun muassa avaimenperiä ja hiuskoristeita. Pikkuyrittäjät on alakouluille suunnattu 18 tunnin maksuton opinto-ohjelma, jossa lapset tutustuvat yrittäjyyteen ja perustavat 2-4 hengen ryhmissä oman Pikkuyrityksensä. Pikkuyrittäjät on osa Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa.

Vuoden Pikkuyrittäjät-yritys valmistaa hiuskoristeita

Tuomaristossa olivat Karri Haaparinne Taalerilta, someguru Katleena Kortesuo ja Suomen nuorin yrittäjä KoruArvin Arvi Martikainen. Martikainen on vasta 11-vuotias.

Tuomariston mielestä tyttöjen liikeidea oli pisimmälle viety, kohderyhmä oli määritelty ja tavoitettu hyvin. Slogan oli naseva ja markkinointiin oli panostettu erityisen paljon myös verkossa.

Kaksi muuta finalistiyritystä olivat siilinjärveläinen Kepparivarusteet ja tamperelaisyritys SekaMega. Finalistit valinneessa raadissa istuivat Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, Elon toimitusjohtaja Satu Huber ja opetusneuvos Martti Hellström. Finalistit valittiin toukokuun alkupuolella.

Palkintosadetta myös opettajille ja pikkuyrittäjämäisimmälle kaupungille

Vuoden opettajina palkittiin Turusta Vähä-Heikkilän koulusta Jasmina Nevari, Vantaan Veromäen koulusta Sini Tarkiainen ja Liperistä Ylämyllyn koulusta Kirsi Koppinen.

Vuoden yrityskummeina palkittiin Päivi Parkkonen Kouvolasta, Mikko Mäki-Rahkola Vihdistä ja Iira Kari Pukkilasta. Vuoden Pikkuyrittäjämäisimpänä kaupungiksi valittiin Lappeenranta.

Pikkuyrittäjät-ohjelmassa lapset perustavat koulussa omat pikkuyrityksensä opettajien avustuksella ja toteuttavat yrityksilleen logon, hissipuheen, sloganin ja myyvät lopulta tuotteitaan tai palveluitaan oikeille asiakkaille oikealla rahalla. Tänä lukuvuonna Pikkuyrittäjät-ohjelmassa on ollut mukana jo yli 11 000 lasta ympäri Suomea. www.pikkuyrittajat.fi ja www.nuoriyrittajyys.fi

Kuvituskuva: Heidi Söderlund, kuvassa Ilona Joensuu ja Saga Hämäläinen

Yrittäjäsanomat

toimitus@yrittajat.fi