3.5.2018 klo 14:34
Uutinen

LG:n huippupuhelin pitkän odotuksen jälkeen myyntiin: Erityisen vahvoilla ulkokäytössä

Tekoäly on merkittävässä roolissa LG:n uudessa huippupuhelimessa.

LG:n lippulaivapuhelinta on odotettu markkinoille jo jonkin aikaa. Suomessa LG ei ole pystynyt nousemaan suosituimpien älypuhelinvalmistajien joukkoon, mutta sen puhelimilla on ollut oma vankka kannattajakuntansa.

Korealaisvalmistajan uusin huippupuhelin G7 ThinQ tulee Suomessa myyntiin kesäkuun alussa. Mallimerkintä kertoo ennen kaikkea tekoälyn hyödyntämisestä, sillä samaa mallinimeä käytetään muissa tekoälyä käyttävissä LG:n tuotteissa.

Puhelimen hinta Suomessa on vielä avoin. Sen odotetaan asettuvan 800 ja 900 euron välille.

G7 ThinQ:ssa on 6,1 tuuman LCD-näyttö. Sen erikoisuutena on tavallista suurempi kirkkaus, minkä ansiosta puhelinta voinee käyttää myös kirkkaassa auringonvalossa ilman, että näytön käyttö vaikeutuu. Ulkokäyttöä helpottaa myös vesitiivis rakenne ja se, että laite kestää myös jonkin verran iskuja.

Näytön ylälaidassa on muun muassa tulevasta Oneplus 6:sta sekä Applen iPhone X:stä tuttu lovi, josta näyttää tulleen trendi huippupuhelimissa. Lovi kätkee sisäänsä muun muassa etukameran ja puhelinkuulokkeen. LG on keksinyt hauskan ominaisuuden loven piilottamiseen tai korostamiseen. Sen voi piilottaa mustaan taustaan tai vaihtoehtoisesti korostaa haluamallaan värillä.

Puhelimen takaosa on lasia. Takakuoresta löytyy kameralinssien ohella sormenjälkilukija. Mukana on myös kasvontunnistus, joka on hiljalleen syrjäyttämässä sormenjälkiteknologian.

Tekoäly muuttaa kamera-asetuksia

LG:n aikaisempien lippulaivamallien tapaan puhelimen takaa löytyy kaksi kameraa. Molempien kennojen koko on 16 megapikseliä mutta vain toisella voi ottaa laajakulmakuvia. Pääkamerasta löytyy optinen kuvanvakaaja. Selfie-kamerassa megapikseleita on kahdeksan. Tallennusmuistia puhelimessa on 64 tai 128 gigatavua.

Entä sitten se tekoäly? Sitä hyödynnetään muun muassa kameroissa. Tekoäly muuttaa automaattisesti kameran asetuksia esimerkiksi ympäröivän valaistuksen ja heijastusten perusteella.

Googlen Assistant-puheentunnistukselle G7 ThinQ:ssa on oma painikkeensa laitteen sivulla. Mikrofonia on tuunattu niin, että sen pitäisi pystyä tunnistamaan puhekomennot usean metrin päästä.

Musiikkiharrastajat arvostanevat LG:n uutuuden bassotoistoltaan vahvistettua kaiutinta. Puhelin tukee kuulokkeiden kanssa 7.1 -tilaäänitoimintoa.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi