Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

18.2.2020 klo 16:20
Uutinen

Liedon kunta auttoi rekrytoimaan yhden kurssin opiskelijat kerralla – Nyt alkaa uusien menestyjien etsintä, vastaa ja vaikuta

Suomen Yrittäjien toteuttaman Kuntabarometrin kysely starttaa 16. helmikuuta. Edellisessä kyselyssä pärjännyt Lieto on jatkanut samalla linjalla.

Aiemmin Elinkeinopoliittisena mittaristona tunnettu kysely on uudistunut. Nyt se tunnetaan nimellä Kuntabarometri. Kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Uusin kysely käynnistyi 16. helmikuuta.

Vuonna 2018 kyselyyn vastasi kaikkiaan 5835 Yrittäjien jäsentä. Liedon kunta voitti edellisen kyselyn 10 000 – 15 000 asukkaan kuntien sarjassa. Voiton jälkeen kunnassa on jatkettu yrittäjämyönteisellä linjalla.

– Meidän vahvuutemme ovat tiiviissä yritysyhteistyössä ja yritysten tarpeiden tunnistamisessa. Lisäksi olemme nopeita kaavoitus- ja lupaprosesseissa. Meillä palveluiden takana on kasvot, se tekee palvelustamme neuvovaa ja opastavaa, Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela listaa.

– Meillä on käynnistynyt kahden viime vuoden aikana uusi elinkeino-ohjelma. Olemme panostaneet entistä enemmän osaavan työvoiman saamiseen yrityksiin.

Poikelan mukaan Lieto on satsannut myös koulutusyhteistyön tukemiseen yhdessä paikallisten yritysten kanssa.

– Olemme tarjonneet yrityksille rekrytointiapua. Yhtenä osana sitä ovat olleet järjestämämme oppilaitosvierailut yrityksiin. Olemme tarjonneet oppisopimusmahdollisuuksia Turun seudun ammatillisiin oppilaitoksiin.

Poikela mainitsee opppilaitosvierailut, joilla on ollut mukana parikymmentä logistiikka-alan yritystä.

– Yritykset vierailivat paikallisen ammatti-instituutin logistiikka-alan koulutusohjelmassa. Siinä kävi niin, että kaikki kurssin opiskelijat rekrytoitiin. He pääsevät töihin jo ennen valmistumistaan. Nykyisin yritykset ottavat mielellään oppilaita jo aikaisemmin töihin ja sitouttavat heitä yrityksen toimintaan.

Poikela pitää Kuntabarometrin kyselyä tärkeänä kuntien näkyvyyden kannalta.

– Jos kyselyssä menestyy, se on lähes ilmaista näkyvyyttä kunnalle.

Osallistu Kuntabarometriin!

Kuntabarometri-tutkimuksesta saadut tulokset ovat tärkeä työkalu yrittäjien ja kuntien yhteistyön kehittämisessä. Kyselytutkimuksen tulokset toimitetaan kunnille ja yrittäjäyhdistyksille.

Jotta tuloksissa näkyy aidosti yrittäjien mielipiteet, on tärkeää, että jokainen jäsenyrittäjä kertoo oman näkemyksensä. Tällä kertaa barometrissa tehdään yhteistyötä Kuntaliiton kanssa: Yrittäjät toteuttaa rinnakkaisen kyselyn, jossa on kysymyksiä kuntajohdolle.

Osallistu tästä!

Kuva: Yrittäjät

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi