28.8.2020 klo 09:02
Uutinen

Liiketila KokoNaisuus: Kahdesta yhdeksi, yhdestä moneksi

Tanja Mäkiharjulla oli alusta asti selkeä visio tulevasta yrityksestään – tarjota hoito- ja hyvinvointipalveluja naisille eri elämänvaiheissa. Työskenneltyään kätilönä 10 vuotta entinen kilpaurheilija lähti opiskelemaan urheiluhierojaksi. Mitä siitä syntyikään?

Hämeenlinnassa toimiva Liiketila KokoNaisuus on ainoa laatuaan koko Kanta-Hämeen alueella. Tanja Mäkiharju (kuvassa) perusti KokoNaisuuden syksyllä vuonna 2018. Alun jälkeen hän löysi ”vierailevasta tähdestä” yrityskumppanin ja nyt Anne Jerrman-Ojalan kanssa pystytetään uutta liiketilaa Hämeenlinnan Viipurintiellä. Remontti on loppusuoralla ja yritys pääsee pitämään odotetut avajaiset maanantaina 31.8.

– Olemme muuttaneet useamman kerran ja olemme tosi onnellisia uudesta remontoidusta liikkeestä, mihin pääsemme pysyvämmin asettumaan, huokaisee Mäkiharju.

Terveyspalveluja ja hyvinvointia

Yrityksellä on kaksi toimialaa. Klinikka hoitaa naisia kaikissa elämänvaiheissa, muun muassa ennen ja jälkeen raskauden sekä sen aikana ja vaihdevuosien aikana. Hyvinvointipuoli tarjoaa kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta kuntoutusta sekä kehonhuoltoa.

– Hyvät fiilikset ja tosi positiivinen olo tulevaisuuden suhteen, vaikka maaliskuussa tunne oli vielä toinen, kun kevään rajoitusten takia asiakkaat eivät uskaltaneet liikkua, iloitsee Mäkiharju.

Tanja on entinen kilpatason urheilija potkunyrkkeilyssä. Lopetettuaan kilpailemisen ura jatkuu valmentaen sekä muiden kilpailijoiden lihashuollosta huolehtien.

Kaikkea ei voi tehdä yksin

Avattuaan KokoNaisuuden ovesta tulvi asiakkaita niin paljon, ettei Tanjan aika yksin riittänyt pyörittämään kaikkea. Onnenkantamoisten kautta löytyi kumppaniksi kätilö ja vyöhyketerapeutti Anne Jerrman-Ojala. Yhdessä he perustettiin osakeyhtiö. Yhteistyö on sujunut hyvin ja ammattitaito on kasvanut. Lisäksi Kokonaisuus on tehnyt yhtiösopimuksen Lääkärikeskus Aavan kanssa.

KokoNaisuuden yrittäjät puhuvat mielellään yrittäjäjärjestön jäsenyydestä.

– Olen saanut yrittäjäjärjestöltä juridisia neuvoja ja muissakin asioissa tukea. Vaikka vuosimaksu tuntuu kertasuorituksena isolta, on se sen arvoista. Kokeneena yrittäjänä tiedän, mikä yritykselle on parhaaksi ja mitä se tarvitsee, mutta aina voi tulla yllätyksiä. Suosittelen jäsenyyttä uusille yrittäjille, sillä jäsenverkoston kohtaamisissa voi saada arvokasta vertaistukea, vihjaa Tanja Mäkiharju.

Yritykseen voit tutustua TÄSTÄ

Teksti: Katri Ahonen

Kuva: Liiketila KokoNaisuuden osaajat ryhmäpotretissa. Tanja Mäkiharju ylärivissä toinen vasemmalta.