19.10.2019 klo 21:17
Uutinen

Linda Saukko-Rauta ja Jaakko Marin ovat ensimmäiset yksinyrittäjäpalkinnolla palkitut

Molemmat palkitut tarjoavat digiajan osaamista.

Valtakunnalliset vuoden yksinyrittäjä -palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien päätapahtumassa Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Lahdessa lauantaina ensimmäistä kertaa.

Palkinnot saivat IT-palvelujohtamiseen erikoistunut Jaakko Marin, jonka yritys JSM Consulting on It-palvelujohtamisen pioneeri sekä itseään digiajan Kylli-tädiksi kuvaileva Linda Saukko-Rauta.

IT-palvelujohtaminen on hyvin nuori ja varsin heikosti tunnettu ala, vaikka sen tuloksia hyödynnetään kaikilla teollisuudenaloilla toimivimpina IT-palveluina. JSM Consulting on myös saavuttanut kolmantena yrityksenä Suomessa korkeimman tason akreditoinnin IT-palvelujohtamisen sertifiointiin johtavien valmennusten toteuttajana.

Jaakko Marin on onnistunut saavuttamaan omalla alallaan aseman, jolla se pystyy yhden miehen yrityksenä kilpailemaan kansainvälisiä jättejä vastaan onnistuneesti.

– Isoissa firmoissa yksi konsultti saattaa keskittyä vain yhteen osa-alueeseen, mutta minä toimin koko palvelujohtamisen saralla aina johtoryhmätasolta tuotannon optimointiin saakka, Marin sanoo Yrittäjäsanomien haastattelussa.

Marin saa jatkuvasti selittää kirjainyhdistelmiä, kuten ITIL ja COBIT.

– Kovinkaan moni ei vielä tajua, että esimerkiksi palvelullistumisessa on kyse megatrendistä, joka etenee valtavasti kaikilla teollisuuden aloilla, Marin sanoo.

Digiajan Kylli-täti

Linda Saukko-Rauta tekee live-kuvituksia muun muassa seminaareissa ja tapahtumissa. Näin yleisö saa helposti kiinni esityssisällöistä. Ensimmäinen live-kuvitustilanne oli vuonna 2011, kun Al Gore esiintyi Nordic Business Forumissa Jyväskylässä.

Työvälineenään digiajan Kylli-tädillä on iPad. Yrityksen nimi on Redanredan Oy.

– Tekijänä minulle on tärkeintä ison kuvan näkeminen. Live-kuvitus on jännä tyylilaji. Se, että on hyvä graafikko tai kuvittaja, ei välttämättä toimi. Tarvitaan nopeaa jälkeä, mokansietokykyä ja hyvää työmuistia, Saukko-Rauta sanoo.

Saukko-Rauta yhdistää yrittäjänä kaikkea aiemmin oppimaansa. Aiemmin kieltenopettajana sekä verkkopedagogiikan suunnittelijana työskennellyt yrittäjä hyödyntää menestyksekkäällä tavalla osaamistaan. Hän on onnistunut yhdistämään perhe-elämän vauhdikkaaseen yksinyrittäjän arkeen. Siitä hän kiittää miestään.

Lue lisää palkituista yksinyrittäjistä Yrittäjäsanomat 05/2019 -numerossa.

Toimitus

toimitus (at) yrittajat.fi