2.2.2022 klo 09:30
Uutinen

Jari-Mikko Pajunen ja Anne Nikula liittyvät Itä-Helsingin hallitukseen 2022

Jari-Mikko Pajunen jatkaa IHY:n hallituksessa 2022

Olen Jari-Mikko Pajunen ja minulla on musiikkialaan liittyvä firma Aron Soitin Oy Herttoniemessä Sahaajankatu 14:ssä. Asun kuuden hengen perheeni kanssa Laajasalossa.

Aron Soitin myy, huoltaa, välittää ja vuokraa soittimia ja audiolaitteita. Lisäksi vuokraamme bändeille harjoitustiloja Herttoniemessä ja Jakomäessä. Myymälämme yhteydessä toimii myös Matkahuollon ja Postin pakettipalvelut, joita hoidamme asiamiehenä.

Aloitin toiminimiyrittäjänä vuonna 2006 perustamalla äänentoistolaitevuokrauksen ja tekemällä töitä bändien ääniteknikkona. Pari vuotta myöhemmin aloitin treenikämppien vuokrauksen ja vuonna 2016 ostin perinteikkään Helsinkiläisen musiikkikaupan Aron Soittimen liiketoiminnan. Vuonna 2018 soitinkauppa muutettiin osakeyhtiöksi. TMI jatkaa esitystekniikan ja treenikämppien vuokrausta sekä uutuutena tarjoaa myös tennisvalmennusta.

Anne Nikula uutena IHY:n hallituksessa 2022

Olen toiminut 1980-luvulta lähtien pk-yritysten tukena erilaisissa laki- ja veroasioihin liittyvissä tehtävissä. Kaupallinen koulutus Suomen liikemiesten kauppaopistossa tukee juridista koulutustani. Helsingin yliopiston ja kauppaopiston lisäksi olen käynyt paljon kieli- ja ammatillisilla kursseilla Suomessa ja ulkomailla. Isäni hovioikeudenlaamanni syötti minulle ajatuksen, että laillinen yritystoiminta ja laillinen hallinto ovat samassa veneessä. 1980-luvulla opiskelin ja työskentelin mm. Venäjän kauppaa tekevässä yritysryhmässä ja rahoitussektorilla. 1990-luvulla olin valmistunut ja hoidin yritysten ja yksityishenkilöiden oikeudellisia asioita. Olen puolustanut yrittäjiä virkamiesten virheisiin perustuvissa oikeusprosesseissa. 2000-luvulla toimin verohallinnossa perehtyen eri verolajeihin ja kiinnitin huomiota verotarkastusten laatuun ja ohjeistukseen. 2010-luvulla työskentelin pankkisektorilla ja hoidin asiakaskunnan laki- ja veroasioita. Monipuolinen käytännön kokemus juridiikan ja verotuksen alalta sekä eräiden asiakkaiden tarpeet johtivat siihen, että 11/2018 ryhdyin toimimaan lakitoimistossani. Kansainvälisyys on ollut mukana 1980-luvulta lähtien ja asiakaskuntani on kansainvälistä. Hoidan moninaisia laki- ja veroasioita yksityishenkilöille ja yrityksille, mm. OmaVero-palvelu ja kansainväliset tuloverotuksen, lahja- ja perintöverotuksen kysymykset, perintösuunnittelu ja perinnönjaot, kiinteistöt ja kiiniteistöjärjestelyt, yhtiöittäminen ja yhtiöoikeudelliset asiat sekä erilaiset sopimukset ja niiden arviointi. Minut valittiin syksyllä 2021 Itä-Helsingin Yrittäjien hallitukseen vastuualueena kansainvälisyys.