25.11.2020 klo 22:14
Uutinen

Lopella ja Hausjärvellä maakunnan parhaimmat työllisyysluvut

Lokakuun työllisyysluvut eivät paljoa edellisestä kuukaudesta muuttuneet. Pysyvää on myös Etelä-Hämäläisten kuntien kärkipaikat tilastoissa.

Kanta-Hämeessä oli lokakuun lopussa 7 773 työtöntä työnhakijaa, joista 1 129 oli lomautettuja. Syyskuuhun verrattuna työttömien määrä väheni hieman.

Sen sijaan vuoden takaiseen verrattuna työttömyys on lisääntynyt neljänneksellä. Tiukka työllisyystilanne koskettaa erityisesti palvelu- ja myyntityöntekijöitä sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöitä. Tiedot ilmenevät tuoreesta Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Matalimmat työttömyysasteet löytyvät perinteisesti eteläisestä Hämeestä: Lopella 5,8 % ja Hausjärvellä 6,2 %.

Työttömyysluvut ovat jatkaneet hienoista laskuaan. Lokakuun tilastot lähestyvät jo alkuvuotta. Merkittävin ero löytyy edelleen lomautettujen määrästä.

Uusien avoimien työpaikkojen määrä oli lokakuussa lähes viidenneksen edellisvuotta pienempi. Niitä ilmoitettiin Hämeen TE-toimistoon lokakuussa 2 670. Eniten paikkoja oli tarjolla palvelu- ja myyntityöntekijöiden (802), asiantuntijoiden (445) ja rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden (368) ammattiryhmissä.

Ammateittain paikkoja oli eniten lähihoitajien (233), myyntiedustajien (162), puhelin- ja asiakaspalvelukeskusten myyjien (149), myyjien (128), sairaanhoitajien (118), postinkantajien ja -lajittelijoiden (81) sekä rahdinkäsittelijöiden ja varastotyöntekijöiden (79) nimikkeissä. Ilmoitetuista työpaikoista 83 prosenttia oli yrityksissä ja 61 prosenttia oli kestoltaan yli 12 kuukautta.