27.11.2018 klo 14:03
Uutinen

Lounais-Suomen ihme ei ole ohi

Koko Lounais-Suomessa menee nyt lujaa. Alueen työllisten määrä on lisääntynyt lähes 20 000 henkilöllä viimeisen kahden vuoden jaksolla. Mutta edelleen on jatkettava työtä Lounais-Suomen ihmeen tietoisuuden levittämiseksi. Töihintänne -kampanjan ideana on tukea yritysten omia rekrykampanjoita.

Alueen yrityksissä tarvitaan edelleen runsaasti lisää työvoimaa, koko Lounais-Suomen alueella.
Siksi Lounais-Suomi jatkaa viime keväänä aloitettua valtakunnallista Töihin tänne -kampanjaa, jolla pyritään luomaan myönteistä mielikuvaa alueen elämästä, asumisesta ja työmahdollisuuksista. Nyt mukana on koko Lounais-Suomi eli kampanjaa vetävät yhdessä rintamassa Satakunta ja Varsinais-Suomi.

Huoli ja pula työntekijöistä ja muuttajista on yhteinen, sanovat Varsinais-Suomen liiton edunvalvontajohtaja Janne Virtanen ja Satakuntaliiton vt. maakuntajohtaja Asko Aro-Heinilä.

Ideana tukea yritysten rekrykampanjointia

Kampanjan ideana on tukea yritysten rekrytointiponnistuksia ja kertoa laadukkaasta lounaissuomalaisesta elämästä muualla asuville. Yritykset voivat hyödyntää töihintänne.fi sivustoa ja sen sisältöä esimerkiksi omissa rekrytoinneissaan tai yritysten nettisivuilla.

Pääosin digitaalisissa kanavissa toteutettava markkinointi alkoi lokakuun lopulla ja jatkuu aina tammikuulle asti. Kampanjan digimarkkinoinnin ensi vaiheen tulokset ovat olleet rohkaisevia, kampanja on herättänyt positiivista kiinnostusta. Videoita on katsottu yhteensä noin 412 000 kertaa ja bannerit ovat näkyneet noin 340 000 henkilölle. Sivustolla on vieraillut kävijöitä eniten Uudeltamaalta, Pirkanmaalta ja Pohjois-Pohjanmaalta. Kohdennukset ovat olleet ikäryhmässä 25–44-vuotiaat. Digimarkkinoinnin kakkosvaihe alkaa vuodenvaihteen jälkeen.

– Kampanjalla tavoitellaan erityisesti kaupunkiseutujen nuoria aikuisia, jotka ovat potentiaalista muuttojoukkoa. Lounais-Suomeen on arvioitu syntyvän lähivuosina 30 000 uutta työpaikkaa, ja alue kaipaa lisää osaajia muualta Suomesta, sanoo Virtanen.

Satakunnassa on huutava pula osaajista esimerkiksi automaatio- ja robotiikan alalla. Osaajia on vaikea saada muuttamaan, jos heillä ei ole valmiita kytköksiä, eikä synny positiivista mielikuvaa alueesta asuinpaikkana.

– Nyt päätimme yhdistää voimat ja hyödyntää kahden maakunnan joukkovoimaa tässä kampanjassa. Yrityksistä tullut viesti on, että tietoisuutta koko alueesta on kaikin tavoin lisättävä ja siinä työssä on unohdettava kaikki raja-aidat. Toivottavasti onnistumme tällä tavalla tukemaan yritysten rekryponnistuksia ja saamaan myös muuttajien katseet kääntymään Lounais-Suomeen, sanoo Aro-Heinilä.

Mielikuvat ratkaisevat muuttopäätöksen

Lounais-Suomi on muualla Suomessa edelleen kohtalaisen eksoottinen ja tuntematonkin seutu. Kampanja tähtää siihen, että kohta näin ei enää ole.

– Töihin tänne -kampanja luo mielikuvia. Se avaa alueen tunnelmaa, vapaa-ajan mahdollisuuksia ja kertoo paikallisesta elämäntyylistä. Kampanjasivusto toimii eräänlaisena sisäänheittosivustona, jonka tavoitteena on herättää muuttajan mielenkiinto alueeseen. Kampanja on täydentävä palikka yritysten ja kuntien omaan markkinointiin, sanoo Virtanen.

Syksyn kampanjan rahoittajina toimivat Varsinais-Suomen ja Satakunnan Ely-keskukset työ- ja elinkeinoministeriön myöntämän rahoituksen osalta, Satakuntaliitto, Varsinais-Suomen liitto sekä alueen kunnista Turku, Pori, Rauma, Salo, Uusikaupunki, Laitila, Eura, Loimaa, Kemiönsaari sekä Turun seudun kunnat. Kunnat lähtivät rahoittajiksi kakkosvaiheessa, keväällä toteutettu ykkösvaihe oli kokonaan valtion rahoittama.