27.6.2018 klo 07:02
Uutinen

Lounas kaupungin kattojen yllä

Pohjois-Suomen korkein toimistorakennus on Kemin kaupungintalo. Sen ylimmässä 13. kerroksessa sijaitsevan Panorama Cafén terassilta avautuu huikeat näkymät merelle ja kaupungin ylle.

Kemin kaupungintalo valmistui vuonna 1940. Lapin sodan aikana saksalaiset joukot yrittivät räjäyttää talon, mutta se pysyi kuin pysyikin pystyssä. 52 metriä korkean kaupungintalon 13. kerroksessa toimii Panorama Café.

Paikka ehti olla hetken suljettuna, kunnes uusi omistaja Pertti Kulju avasi Panorama Cafén ovet uudelleen alkuvuonna. Toukokuussa mukaan osakkaaksi tuli alkujaan työntekijänä Panoramassa aloittanut Henna Jyrkäs. Yritys liittyi myös Kemin Yrittäjiin. Tällä hetkellä Kuljun ja Jyrkäksen lisäksi yrityksessä työskentelee yksi henkilö oppisopimuksella sekä yksi työharjoittelija.

Panoramassa on tarjolla runsas salaattibuffet ja lounasaikaan päivittäin vaihtuva keittolounas. Keväällä iso lounas jätettiin ruokalistalta pois. Keskimääräinen kävijämäärä kasvoi sen jälkeen reilusti.

– Huhtikuuhun verrattuna toukokuussa kävi asiakkaita keskimäärin 50 prosenttia enemmän, Henna Jyrkäs kertoo.

– Lounashintamme on kilpailukykyinen. Keittolounas, salaattibuffet, jälkiruoka ja kahvi – kaikki kuuluu samaan hintaan.


Näköalaterassilla voi ihailla upeita maisemia.

Panoramasta saa myös á la carte – burgereita, jotka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista ja tarjoillaan paahdettujen pippuriperunoiden kanssa. Burgeriin voi valita täyslihapihvin, kanan rintafileen tai kasvispihvin. Burger-menusta voi tilata lounasajan jälkeen.

Panorama Cafén tiloja myös vuokrataan, yhtenäisessä tilassa on istumapaikat 30 henkilölle.

– Tilaa ovat vuokranneet mm. polttariporukat ja senioriryhmät. Paikka soveltuu hyvin erilaisiin iltatilaisuuksiin, Henna Jyrkäs sanoo.

Moni luulee virheellisesti edelleenkin, että Panorama toimii kaupungintalon henkilöstöruokalana.

– Panorama Café on tarkoitettu kaikille. Toivotamme kaikki tervetulleeksi ruokailemaan tai kahvittelemaan!