30.1.2017 klo 11:10
Uutinen

Lumityöt tekemättä ja lenkkiseura hukassa? – Vuokraa avuksi aviomies

Aviomiespalvelu on välittänyt miehiä ja naisia avuksi arjen askareisiin reilun kymmenen vuoden ajan.

Alkujaan yrityksen kantavana ajatuksena oli työllistää yrityksen perustaja, tamperelainen Petteri Ikonen. Vähitellen kuitenkin selvisi, että palveluille on enemmän kysyntää kuin yksi mies ehtii toteuttaa työllistäviä askareita.

Nykyään palvelu onkin tarjolla kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa, ja palvelussa on mukana useita aviomiehiä ja -naisia. Yrityksen nettisivujen mukaan tavoitteena on yhä työllistää mahdollisimman moni palvelun avulla.

Aviomiespalvelun aviomiehet ja -naiset avustavat esimerkiksi talonmiehen töissä, siivouksessa, tietokoneiden ja digiboksien asentamisessa sekä omakotitalon askareissa.

– Talonmiesperinteen kadottua monen on hankala löytää ihmistä, joka tulisi esimerkiksi laittamaan taulun seinään tai vaihtamaan lampun kattoon kohtuuhinnalla. Aviomiespalvelun ideana on tarjota käyttöön joka kodin monitoimimies. Vuokra-aviomiehet ovat monen eri alan ammattilaisia, käsistään käteviä jokapaikanhöyliä, Ikonen kertoo.

Vuokrattavat askareiden tekijät ovat kaikki yrittäjiä ja vastaavat omasta toiminnastaan.

Uusin ketjun yrittäjä on Joensuun seudulla helmikuun alussa toiminnan aloittava Jarkko Puusaari. Hän työskentelee toiminimellä Jokapaikan Jaska.

Puusaari lupaa lähteä asiakkaan kanssa vaikka lenkille.

– Vain asiakkaan mielikuvitus on rajana, joten kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä rohkeasti, Puusaari kertoo.

Itä-Suomessa vuokrattavalle aviomiehelle on jo riittänyt kysyntää. Puusaari hyppää vuodesta 2007 joensuulaisten perheiden, vanhusten ja yksinasuvien apuna toimineen Sakari Lappalaisen saappaisiin, joka eläköityy samoihin aikoihin aviomiehen toimenkuvasta.

toimitus@yrittajat.fi