3.4.2018 klo 11:18
Uutinen

Luottamus on yrityskummitoiminnan perusta

Suomen Yrityskummien tekemän asiakaskyselyn perusteella yrittäjät arvostavat eniten yrityskummien asiantuntemusta ja keskustelukumppanuutta.

Kyselyyn vastanneet yrittäjät kokivat, että yrityskummit auttoivat heitä selkeyttämään yrityksen prosesseja ja mentorointi vahvisti yrittäjän itsevarmuutta. Kyselyyn vastasi 223 viime vuonna mentoroitua yrittäjää.

Helmikuussa 2018 tehdyn asiakaskyselyn perusteella yrittäjät olivat erittäin tyytyväisiä yrityskummipalveluun. Yli puolet kyselyyn vastanneista yrittäjistä kertoi, että yritysten myynti ja kannattavuus ovat lähteneet kasvuun ja heistä peräti 25 prosenttia ilmoitti, että yrityksen henkilöstömäärä on kasvanut.

– Tämän asiakaskyselymme tulos vahvistaa maamme 1200:n yrityskummin uskoa ja motivaatiota jatkaa tekemäänsä vapaaehtoistyötä. Moni kyselyyn vastanneista koki, että mentorointi selkeytti yrityksen prosesseja ja vahvisti yrittäjän itsevarmuutta, toteaa Suomen Yrityskummien hallituksen puheenjohtaja Peter Schulman.

Viime vuonna yrityskummit auttoivat yhteensä 1217 yritystä ja käyttivät siihen yli 18 000 tuntia. Eniten yrityskummit mentoroivat pieniä, alle viisi henkeä työllistäviä yrityksiä. Keski-Suomessa uusia yrityskummitoiminnan piiriin hakeneita yrittäjiä oli noin 50 vuonna 2017.

Asiakaskyselyssä Keski-Suomi menestyi alueena hyvin ja yrityskummitoiminta sai Keski-Suomessa arvosanan excellent NPS-luvun (Net Promoter Score) ollessa 85. Yrityskummitoiminnassa on muutenkin hyvä vauhti päällä, kun Keski-Suomen Yrityskummien ja Keski-Suomen Yrittäjien yhteistyö on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle.

– Teimme syksyllä yhdessä Keski-Suomen Yrittäjät ja Yrityskummit suunnitelman, kuinka haluamme maakuntamme yrittäjien tietävän meidän toiminnastamme ja aloitimme Yrityskummien Roadshow kiertueen. Olemme nyt kiertäneet yhdeksällä paikkakunnalla ja vastaanotto on ollut todella hyvää, aluekummi Raimo Saarinen kertaa yhteistyön alkua.

– Kunnat ja kehittämisyhtiöt ovat aktivoineet yrittäjiä mukaan aamukahvi- ja iltatilaisuuksiin. Näiden tilaisuuksien ansiosta olemme tavanneet noin 160 yrittäjää ja yrityskummiehdokasta, 40 kuntien ja kehittämisyhtiöiden edustajaa sekä saaneet uusia asiakkaita 60 ja mikä parhainta, 20 uutta yrityskummia toimintaan mukaan. Siis aivan huikeita lukuja! Voimme sanoa, että yrityskummeja tarvitaan ja työtämme arvostetaan. Yrittäjät ovat sen kertoneet jokaisella paikkakunnalla. Ilman innostuneita ihmisiä mitään ei tapahdu ja haluan kiittää erittäin suuresta avusta ja tuesta tiimiä Keski-Suomen Yrittäjillä: Sari Laitinen, Sanna-Mari Hynninen ja Petri Salminen. Olette tehneet mahtavaa työtä maakuntamme yrittäjien parhaaksi yhdessä yrityskummien kanssa. Kiitos myös erittäin osaaville ja työhönsä sitoutuneille yrityskummeille. Työmme jatkuu ”kummittelun” merkeissä, Raimo Saarinen kertoo itsekin aktiivisena yrityskummina.

Yrittäjä Juhani Mikkola Muuramesta kääntyi yrityskummien puoleen muutama vuosi sitten. Yritys valmistaa miehittämättömiä koptereita, droneja, joita käytetään vaativiin teknisiin maastokuvauksiin. Yritys työllistää tällä hetkellä neljä henkilöä.

– Pari vuotta sitten yritys oli tullut siihen tilaan, etten enää pärjännyt yksin. Mielessäni oli paljon kysymyksiä, mutta en löytynyt niihin itse ratkaisuja. Yrityskummien kanssa käydyissä keskusteluissa syntyi heti luottamus ja puhuin avoimesti ja rehellisesti auki kaikki asiat ja olen erittäin tyytyväinen yrityskummien antamaan tukeen ja asiantuntemukseen, kertoo Juhani Mikkola.

Katso yrittäjä Juhani Mikkolan lyhyt haastattelu ”Luottamus on yrityskummitoiminnan peruste” oheisesta linkistä:

https://www.youtube.com/watch?v=mz3U_EvnMD4

LISÄTIETOJA:

hallituksen puheenjohtaja Peter Schulman, Suomen Yrityskummit, ry p. 0400 430 675
yrittäjä Juhani Mikkola, VideoDrone Finland Oy, p. 0400 625 240
yrityskummiasiamies Minna Järvinen, Suomen Yrityskummit ry, p. 050 371 0602
aluekummi Raimo Saarinen, Keski-Suomen Yrityskummit, p. 040 500 1576
aluekoordinaattori Sari Laitinen, Keski-Suomen Yrityskummit, p. 040 538 4602

YRITYSKUMMI YRITYKSESI KASVUN TUKENA
Suomen Yrityskummit ry on kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen verkosto, johon kuuluu 1200 jäsentä. Yrityskummit tarjoavat osaamistaan ja kokemustaan maksuttomasti Suomessa toimivien yrittäjävetoisten yritysten liiketoiminnallisten haasteiden ratkaisemiseksi. Yhdistyksen toimintaa tukevat Työ- ja elinkeinoministeriö, Yksityisyrittäjäin säätiö, kunnat ja seudulliset kehitysyhtiöt, yritykset ja järjestöt. Lisätietoja yrityskummitoiminnasta löydät osoitteesta www.yrityskummit.fi. Keski-Suomessa Yrityskummit toimivat yhteistyössä Keski-Suomen Yrittäjien kanssa.