Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

14.6.2018 klo 08:15
Uutinen

Lyödäänkö yrityksessäsi vetoa MM-kisoista – se onkin rikos

Jalkapallon MM-turnaus käynnistyy Venäjällä. Useilla työpaikoilla järjestettävät MM-kisavedot ovat vastoin rahapelilakia. Iltalehden mukaan poliisi ei kuitenkaan aio puuttua asiaan.

Neljän vuoden välein järjestettävät jalkapallon MM-kisat käynnistyvät tänään. Turnaus pelataan Venäjällä.

Monissa työyhteisöissä kisajännitystä lisätään omilla, pienen rahapanoksen MM-kisaveikkauksilla, joissa paras jalkapallotietäjä vie lopulta koko potin.

Tällainen on kuitenkin vastoin Suomen lakia. Asiasta uutisoi Iltalehti. Suomessa Veikkauksella on yksinoikeus rahapelien järjestämiseen.

– Ymmärrän, että asia nousee tässä kisojen alla puheeksi ja joinain vuosina on uutisoitu, että Poliisihallitus ärähtää tai pitää laittomana, sanoo arpajaishallinnon ylitarkastaja Mikko Cantell Poliisihallituksesta IL:lle.

– Se perustuu toki siihen, että kaikki arpajaisten ja rahapelin kriteerit täyttyvät tässä. Osallistumismaksu ja sattumaan perustuva voittaminen ja rahapalkinto, niin kyllähän se rahapeli silloin on.

Iltalehden haastattelema Cantell ei tiedä, että poliisi olisi joskus puuttunut työpaikkojen omaan vedonlyöntiin.

– Jos jotain vakavia piirteitä tulisi tietoon, että laajalla skaalalla järjestetään tällaisia vedonlyöntipooleja ja siinä olisi selkeä voitontavoittelu, sitten selvittäisimme asiaa, hän sanoo.

– Tai jos olisi jotain muuta huolestuttavaa, hän jatkaa ja mainitsee esimerkiksi alaikäisten osallistumisen vedonlyöntiin.

Cantell kertoo poliisin olevan tietoinen työpaikkojen MM-kisavedoista.

– Tällaisena ilmiönä emme ole nähneet sitä toistaiseksi, että siihen liittyisi vakavia piirteitä meidän näkökulmastamme.

– Emme rupea työpaikkoja ratsaamaan asian tiimoilta, Cantell kertoo IL:lle.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Istockphoto