5.2.2019 klo 11:06
Uutinen

Maahanmuuttajayrittäjäverkosto aloittaa toimintansa – Verkoston johtoryhmässä vaikuttaa torniolainen kielipalveluyrittäjä Cyrus Jebraeil

Ainoana lappilaisena maahanmuuttajayrittäjäverkoston johtoryhmään valittu torniolainen yrittäjä Cyrus Jebraeil toivoo saavansa terveisiä joita välittää johtoryhmälle. – Mielestäni on hirveän tärkeätä, että maahanmuuttajien työllistämisasioita, myös yrittäjyyden kautta, lähdetään isommalla joukkueella ajamaan eteenpäin. Siksi toivon saavani terveisiä, näkemyksiä ja tavoitteita joita viedä eteenpäin.

Verkoston johtoryhmään valittiin yrittäjät avoimella haulla ja hakemuksia tuli yhteensä 39. Maahanmuuttajayrittäjäverkoston johtoryhmään heistä valittiin 14 henkilöä, jotka kokoontuvat ensimmäiseen tapaamiseen 28.2.2019. Ohjelmassa tuolloin on toiminnan suunnittelua ja tutustumista toisiin johtoryhmän jäseniin.

– Tavoite on laajentaa yrittäjäjärjestön maahanmuuttajayrittäjätoimintaa eri puolille Suomea, maahanmuuttajayrittäjyyden koordinaattori Kaisu Keisala-Kaseja sanoo.

Maahanmuuttajayrittäjäverkoston johtoryhmän puheenjohtaja on Ali Giray ja jäsenet Selene Gama, Isabella Haas, Cyrus Jebraeil, Niia Kviatkovskaia, Poya Mohammadi, Siva Parlar, Reggie Rusan, Sumita Sahu, Pamela Spokes, Andriy Tymchenko ja Adam Zaghloul.

Asiantuntijajäseniksi verkoston johtoryhmään valittiin Helsingin Yrittäjien järjestöassistentti Asta Kouri ja Varsinais-Suomen Yrittäjien koordinaattori Hanna Tarvainen.

Moni ulkomaalainen elättää itsensä ja perheensä pienyrittäjänä

Ulkomaalaisten määrä on Suomessa kaksinkertaistunut 2000-luvulla ja määrä näyttää kasvavan. Moni ulkomaalainen elättää itsensä lisäksi perheensä pienyrittäjänä ja siksi Yrittäjien hallitus päätti loppuvuodesta 2018 perustaa yrittäjäjärjestöön maahanmuuttajayrittäjien verkoston tukemaan muualta Suomeen muuttaneita yrittäjiä.

– Maahanmuuttajayrittäjät kokevat, että yrityksen perustaminen on Suomessa suhteellisen helppoa, mutta kun firma pyörii, apua ja tukea tarvitaan lisää. Siksi Suomen Yrittäjät perusti verkoston maahanmuuttajayrittäjille, Kaisu Keisala-Kaseja sanoo.

Maahanmuuttajataustaisten yrittäjien yritysten kirjo on laaja: on aivan pieniä ja hyvin suuria yrityksiä hyvin erilaisilla toimialoilla. Keisala-Kasejan kokemuksen mukaan muualta tulleiden ja Suomessa syntyneiden yrittäjien yrityksissä on eroja.

– Maahanmuuttajayrittäjät näyttävät olevan kasvuhakuisempia kuin valtaosa suomalaisyrittäjistä. Lisäksi kansainvälistä toimintaa on isommalla osalla yrityksistä.

Kerro terveisesi maahanmuuttajayrittäjäverkoston johtoryhmälle

Onko sinulla aiheen tiimoilta ajatuksia ja näkemyksiä, jotka haluaisit saada maahanmuuttajayrittäjäverkoston johtoryhmän tietoon? Ota yhteyttä:

Cyrus Jebraeil
puh. 050 431 4201
cyrus.jebraeil@polariskielipalvelut.fi