7.6.2018 klo 17:22
Uutinen

Maakunnallinen Nuori Yrittäjä 2018 -palkinto Casemakersille

Savon Yrittäjät palkitsi 7.6.2018 Maakunnallisella Vuoden Nuori Yrittäjä 2018 -palkinnolla Casemakers Oy:n yrittäjät Matti Nuutisen ja Henri Hännisen.

Kuljetuslaatikoita valmistava yritys perustettiin vuonna 2014 Keiteleelle, tyhjäksi jääneeseen navettaan keskelle maaseutua. Perustamisestaan lähtien yritys on vakaasti kasvanut ja työllistää tällä hetkellä jo useita ulkopuolisia työntekijöitä. Samalla se on piristänyt hiljaista Hamulan kylän seutua vauhdittamalla mm. logistisia palveluita.

– Kaiken kiireen keskellä tämä kunnianosoitus tuli yllätyksenä, mutta erittäin mieluisena sellaisena. Kovassa vauhdissa tällaista ei ole ehtinyt hirveästi ajattelemaan ja on hienoa, että kanssayrittäjät ovat nähneet panostuksemme positiivisessa valossa. Neljä vuotta sitten ei osattu kuvitellakaan tällaista, kun asensimme Neuvostoliiton aikaista sirkkeliä kylmään navettaan, yrittäjät Henri Hänninen ja Matti Nuutinen kertovat.

Hyvä tuote myy itse itsensä

Savon Yrittäjät perusteli valintaa mm. sillä, että yrittäjät ovat määrätietoisella, sitkeällä ja innovatiivisella otteella luoneet toimivan yrityksen, jossa pystytään vastaamaan asiakaslähtöisesti mitä erikoisimpiin tarpeisiin kuljetuslaatikoiden räätälöinnissä. Kuljetuslaatikot suunnitellaan digitaalisesti, minkä johdosta useimmat komponenttien yhteensopivuus ongelmat voidaan välttää ennen valmistusta.

Yrityksessä kotimainen design kohtaa Nuutisen kontaktit ja myyntiosaamisen sekä Hännisen tietotaidon tuotannossa. Tuloksena on kestävä ja toimiva tuote, joka tunnetaan laadustaan nopeasti muodostuneen asiakaskunnan keskuudessa. Casemakers avasi ensimmäisenä Suomessa kustomoituja kuljetuslaatikoita myyvän verkkokaupan.

Yritys ei ole alallaan Suomen kallein, eikä myöskään edullisin, mutta tuotteet ovat hintaansa nähden erinomaisia ja laadukkaita.

– Näyttävä ja toimiva kuljetuslaatikko myy käytännössä itse itsensä. Lisäksi olemme hyvin kiinni asiakasrajapinnassa, kun työskentelemme jatkuvasti mm. esitystekniikan ammattilaisten parissa. Erilaiset markkinointikampanjat ovat onnistuneet hyvin ja hyödynnämme sosiaalista mediaa aktiivisesti, Matti Nuutinen kertoo onnistuneen myynnin taustoja.

Kasvu kiinnostaa

Henri Hännisen mukaan toimintaa on kasvatettu pienellä riskillä, käyttäen tervettä maalaisjärkeä tuotannollisissa ja taloudellisissa asioissa.

– Tuotannon kasvattamiseksi on otettu lainaa, tehty suuria konehankintoja ja töitä välillä kellon ympäri mitä ihmeellisimpiin aikoihin. Kaikki tämä on myös kannattanut, Hänninen toteaa.
Casemakers valittiin mukaan Pohjois-Savon Kasvupolku 2018 -sparrausohjelmaan, josta se sai lisää eväitä kasvuhaasteisiin.

– Tulevina vuosina tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa, työllistää useampi työntekijä ja laajentaa markkinoita ulkomaille, Hänninen visioi.


Maakunnallinen Nuori Yrittäjä -palkinto jaettiin nyt 10. kerran

Katso aikaisemmat Vuoden Nuori Yrittäjä -palkitut Pohjois-Savossa tästä.

  • Nuori yrittäjä -kilpailussa nuorena yrittäjänä pidetään palkinnon jakovuonna enintään 35 vuotta täyttänyttä yrittäjää.
  • Hänen perustamansa yrityksen on tullut toimia vähintään kolme vuotta jakovuoteen 2018 mennessä
  • Yrityksen tulee työllistää omistajansa lisäksi vähintään yksi henkilö
  • Yrityksellä on jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa
  • Ehdokkaana voi olla myös yrityksen nuori jatkaja, joka on omistajan- tai sukupolvenvaihdoksen jälkeen johtanut yritystään menestyksellisesti vähintään kolme vuotta. Tänä aikana hänen oma panoksensa yrityksen liiketoiminnan, tuotteiden tai palvelujen uudistamisessa on ollut merkittävä

Lisätietoja:

Casemakers Oy
Henri Hänninen, yrittäjä, p. 040 776 7493
Matti Nuutinen, yrittäjä, p. 040 843 1653
myynti(at)casemakers.fi, www.casemakers.fi

Savon Yrittäjät
Yrjö Ronkainen, puheenjohtaja, p. 050 550 6969, yrjo.ronkainen(at)varpuke.fi
Arto Nykänen, toimitusjohtaja, p. 044 368 0501, arto.nykanen(at)yrittajat.fi