19.10.2018 klo 19:12
Uutinen

Maakunnallinen vuoden 2018 yrittäjäpalkinto Eskomaticille

Varsinais-Suomen Yrittäjät jakaa maakunnallisen vuoden 2018 yrittäjäpalkinnon Eskomatic Oy:lle. Palkinto luovutetaan Valtakunnallisten yrittäjäpäivien yhteydessä perjantaina 19.10. Turun Messukeskuksessa.

Eskomatic on turkulainen vuonna 1976 perustettu alihankintakoneistuksiin erikoistunut yritys. Noin 3000 m²:n tuotantotilat sijaitsevat Orikedon teollisuusalueella. Yrityksen liikevaihto on noin 8,4 Meur. Eskomatic koneistaa mm. teräksistä, alumiineista, muoveista, kuparimetalleista ja titaanista osia, joiden paino on 0,0001-20 kg ja toimituserät 10-20 000 kpl.

Yrityksellä on uudenaikainen ja monipuolinen konekanta. Se pyrkii hyödyntämään uuden teknologian ja valmistustekniikan hyödyt ja investoi jatkuvasti uusiin työstökoneisiin. Puolentoista vuoden sisällä investoinnit ovat olleet noin 2 M€. Eskomaticin tuotanto muodostuu laajasta valikoimasta erilaisia CNC-työstökoneita, ja tuotantoa on automatisoitu myös teollisuusroboteilla.

– Teemme pitkäjänteistä työtä oman visiomme eteen. Haluamme olla henkilöstöltämme, tuotantotiloiltamme ja kalustoltamme selkeästi parasta kansallista tasoa. Tavoitteenamme on hyvä kannattavuus ja vähintään 10 % vuotuinen liikevaihdon kasvu. Olemme visiomme mukainen yritys. Liikevaihtomme on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa ja meitä pidetään alallamme erittäin edistyksellisenä yrityksenä myös Lean yrityskulttuurimme ansiosta, kertoo Eskomaticin toimitusjohtaja Pauli Eskola.

Sitoutunutta työtä kasvavan työntekijätarpeen eteen

Eskomatic tekee toimenpiteitä, jotta takaisi kasvavan työntekijätarpeen ja parantaisi myös alan imagoa. Se on Peltolan ammattikoulun koneistajalinjan kummiyritys ja koulussa on heidän kustantama, oppilastyönä kunnostettu ja nykyaikaiseksi kalustettu Eskomatic-luokka, joka on brändätty yrityksen mukaisesti.

– Olemme myös saaneet tunnustuksen osaamisesta ja sitoutumisesta työpaikkojen ja oppilaitosten koulutusyhteistyöstä Turun Ammatti-instituutista (Laakeri). Joidenkin nuorten osalta olemme ottaneet osan ammattitutkinnon koulutusvastuusta yrityksellemme oppisopimuksen muodossa. Käymme myös jopa oppilaitoksissa ja rekrymessuilla, jotta alamme ja yrityksemme herättäisi enemmän kiinnostusta, kertoo Pauli Eskola.

Eskomatic on tehnyt yhteistyötä Turun Aikuiskoulutuskeskuksen kanssa jo 1990-luvulta asti. He ovat olleet mukana mm. Turun Akk:n, TE-keskuksen ja työvoimavuokrausyrityksen kanssa toteutetussa projektissa, jossa monet työttömät saivat Eskomaticilta työpaikan.

Tänä vuonna Eskomaticilla on 52 työntekijää ja 12 vuokratyöntekijää.