25.1.2020 klo 19:58
Uutinen

Maakunnallinen vuoden yksinyrittäjä 2019: Ompelimo Ateljé Iina

Maakunnallinen vuoden yksinyrittäjä -palkinto ojennettiin Keski-Suomen Yrittäjäjuhlassa 25.1.2020 Iina Naumaselle.

Iina Naumanen on pitkän linjan käsityöyrittäjä. Hän on seurannut isovanhempiensa jalanjälkiä ja aloittanut 4H-yrittäjänä jo peruskoulun yläluokilla, tehden töitä mm. Tansaniassa ja USA:ssa.

Rohkea yrittäjä perusti ompelimonsa vuonna 1999 ja on saavuttanut selkeän aseman toimialallaan. Liikevaihto on kasvanut tasaisesti ja asiakkaita riittää. Heitä tulee läheltä ja kaukaa ympäri Suomea. Yrityksen valtteja ovat rautainen ammattitaito sekä lämmin asiakaspalvelu.

– Yritykseni tuli 20 vuoden ikään toukokuussa, joten palkitseminen ei olisi voinut tulla parempaan saumaan. Olen todella yllättynyt ja samalla todella otettu saamastani huomiosta. Vaikka palkinto on osoitettu minulle, koen että se on merkittävä huomionosoitus koko alalle. On lämmittävä ajatus, että perinteisiä käsityöalan yrittäjiä huomioidaan näin, Naumanen tuumaa.

Haaveiden toteuttaja

Samalla kun yritystoiminta on toteuttanut Iinan omia haaveita, on hän siinä rinnalla päässyt toteuttamaan asiakkaiden unelmia pukujen muodossa.

Ompelimon tarjontaan kuuluu juhlapukuja mm. linnanjuhliin, hääpukuja, erilaisia vaatteita mittatilaustöinä sekä esiintymisvaatteita urheilijoille. Lisäksi vaativaa korjausompelua esimerkiksi laskuvarjohyppääjien pukuihin. Tänä vuonna Iina on lanseerannut myös ensimmäisen hääpukumallistonsa. Valkoinen hääpukumallisto esiteltiin Helsingin Love me do -häätapahtumassa 18.–19.1.2020.

– En ole juuri koskaan mainostanut toimintaani, puskaradio on toiminut puolestani. Moni asiakas onkin ollut matkassani alkuajoista saakka. Asiakkaat ovat tämän työn suuri rikkaus, he ovat melkein kuin perhettä.

Käsityöalan Iina näkee positiivisessa valossa. Kädentaitojen, kierrätyksen ja kotimaisen tuotannon arvostaminen on hänen mukaansa noussut suuresti viimeisen viiden vuoden aikana.

– Silloin kun perustin yritykseni, oli vielä paljon kymmenenkin henkeä työllistäviä ompelimoita – kunnes ne katosivat. Nyt tuotantoa ollaan tuomassa pois Kiinasta ja lähituotannon arvostus on noussut keskiöön. Alan tulevaisuuden näkymät ovat mielestäni erittäin hyvät.

Maakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon 2019 valitsi raati, jossa vaikuttivat: Aluejohtaja Harri Jääskeläinen Fennialta, maakuntajohtaja Tapani Mattila ja johtava asiantuntija Veli-Pekka Päivänen Keski-Suomen liitosta, toimitusjohtaja Pasi Sorri OP Keski-Suomelta, ylijohtaja Pasi Patrikainen Ely-keskukselta, johtaja Vesa Saarikoski Jyväskylän koulutuskuntayhtymästä, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski, puheenjohtaja Tapu Holttinen ja varapuheenjohtajat Johanna Soilu sekä Aki Teiskonen.

– Lämpimät onnittelut ansaitusta palkinnosta. Iina Naumasen yrityksessä yhdistyvät hienolla tavalla yrittäjän omat unelmat, asiakkaiden haaveet ja keskisuomalainen käsityöyrittäjyys, jonka tulokset huomataan valtakunnan tasolla, kommentoi Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski.

Suomen Yrittäjät ja sen jäsenjärjestöt palkitsevat vuosittain valtakunnallisesti, alueellisesti ja paikallisesti menestyneitä yrityksiä. Näin halutaan korostaa yrittäjyyden merkitystä ja arvostusta sekä tuoda esille yrittäjän työtä. Yrittäjäpalkinto on vastaanottajalleen arvokas — se on yrittäjäkollegoiden tunnustus.

Lisätietoja:

Ompelimo Ateljé Iina:

Iina Naumanen, p. 050 5487559, iina@ompelimo.fi

Keski-Suomen Yrittäjät:

Toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski, p. 050 563 7780, sanna-mari.jyrakoski@yrittajat.fi

Puheenjohtaja Tapu Holttinen, p. 050 541 1753, tapu@tapuholttinen.fi