2.12.2017 klo 18:32
Uutinen

Maakunnallinen yrittäjäpalkinto Oy K & C Mattsson Ab / K-Supermarket Reimarille

Oy K & C Mattsson Ab / K-Supermarket Reimari Paraisilta on palkittu maakunnallisella yrittäjäpalkinnolla Varsinais-Suomen yrittäjägaalassa Turun Messukeskuksessa. Palkinnon vastaanottavat yrittäjät Kim ja Carita Mattsson.

Yritys kuuluu K-Supermarket -ketjuun ja on myynniltään Varsinais-Suomen toiseksi suurin K-Supermarket. Yrityksen liikevaihto on tänä vuonna noin 16,5 M€. Yritys työllistää vakituisesti yli 30 henkilöä ja kesäkaudella määrä nousee noin 50 henkilöön. Viime vuonna K-Supermarket Reimari valittiin Varsinais-Suomen parhaaksi K-Supermarketiksi. Ehdotuksen maakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajaksi teki Väståbolands Företagare-Länsi-Turunmaan Yrittäjät.

Palkinnon perustelujen mukaan kauppiaspariskunta on halunnut kehittää K-Supermarket Reimarista itsensä näköisen ruokakaupan. Kauppiaspariskunnan rakkaus ruokaan ja ruoanlaittoon näkyy kaupan ilmeessä ja valikoimissa. Yrityksen liikevaihto ja henkilöstön määrä on kasvanut useita vuosia peräkkäin. Yritys on investoinut viime vuosina merkittävästi mm. laajennukseen ja sitä kautta kasvuun.

– K-Supermarket Reimarin lisäksi yritys K & C Mattsson Oy on investoinut tytäryhtiönsä kautta myös Kemiönsaarelle. Tämän kiinteistöinvestoinnin myötä Kemiönsaari sai aivan uuden modernin elintarvikekaupan sekä uudet tilat pienemmille erikoiskaupoille ja palveluille. Yrittäjien kova työ on tuonut heille arvostusta ja tunnettavuutta myös laajemmin niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja ja palkintolautakunnan puheenjohtaja Hanna Munter perustelee.

Varsinais-Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa Varsinais-Suomen yrittäjägaalassa jaettiin lauantaina myös kuntakohtaiset yrittäjäpalkinnot. Lisäksi pitkän uran tehneitä yrittäjiä palkittiin Yrittäjäristin timanttiristein. Gaalaan osallistui tänä vuonna reilu 900 yrittäjää ja yrittäjien ystävää.

– Yrittäjäpalkinnot ovat hieno arvostuksen osoitus, sillä tunnustus tulee meiltä yrittäjiltä toisillemme. Palkintojen takana on laaja osaaminen ja pitkäjänteinen työ, Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jaakko Heininen totesi onnitellessaan palkittuja.

Yrittäjäpalkintojen saajat päättää Varsinais-Suomen Yrittäjien palkintotoimikunta paikallisyhdistysten ehdotuksesta. Yrittäjäristit myöntää Suomen Yrittäjät.

Yrittäjäristin timanttiristien saajat:

Yrittäjäristi 50 vuoden yrittäjyydestä:

Yrittäjä Risto Viitasalo, Kone-Viitasalo Oy, Nousiaisten Yrittäjät

Yrittäjä Heikki Marjasto, Koneurakoitsija Heikki Marjasto, Ruskon ja Vahdon Yrittäjät

Toimitusjohtaja Risto Piiroinen, Arvo Piiroinen Oy, Salon Yrittäjät

Yrittäjäristi 40 vuoden yrittäjyydestä:

Yrittäjä, hammaslääkäri Leena Kuuskoski ja yrittäjä, hammaslääkäri Matti Kuuskoski, Matti Kuuskoski Tmi, Auran Yrittäjät

Koneteknikko Teuvo Sorvari, Junitek Oy, Kaarinan Yrittäjät

Yrittäjä Aaro Astila, Sähköpoltin A. Astila Ky, Laitilan-Pyhärannan Yrittäjät

Yrittäjä Liisa Mäenpää ja yrittäjä Martti Mäenpää, MG Smart Oy, Paimion Yrittäjät

Toimitusjohtaja, hallituksen puheenjohtaja Markku Ketonen ja hallituksen jäsen Orvokki Ketonen, Raision Tilitoimisto Oy, Raision Yrittäjät

Kosmetologi Airi Dietrich, Kosmetologinen Hoitola Airi Wuorinen, Turun Yrittäjät

Kuntakohtaisten yrittäjäpalkintojen saajat 2017:

Aura: Koneurakointi Antti Ojanen ’
Yrityksen toimialana on rakennuspaikan valmistelutyöt. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Antti Ojanen

Kaarina: Aspro Oy
Aspro Oy hoitaa kokonaisvaltaisesti ja korkealla ammattitaidolla erilaiset rakennussaneeraukset ympäri Varsinais-Suomen. Palkinnon vastaanotti yrittäjä ja toimitusjohtaja Janne Suikkari.

Kaarina, Piikkiö: Tili-Piikkiö Oy
Tili-Piikkiö tarjoaa taloushallinnon palveluita ja kiinteistöisännöintiä. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Heikki Sinisalo.

Kemiönsaari: Björknäs Trädgård Kb
Yritys tuottaa kasvihuoneviljelynä tomaatteja, kurkkua, perunoita ja yrttejä. Myös tuotteiden suoramyyntiä omasta kioskista. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Johan ja Diana Kinos.

Lieto: Laatu-Asfaltti Oy
Laatu-Asfaltti on itsenäinen asfalttia tuottava ja asentava perheyritys. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Pertti ja Merja Kankare.

Loimaa: Loimaan Lukko Oy
Yrityksen toimialana on lukitus- ja turvallisuustuotteiden myynti ja asennus. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Erkki Kettunen ja Juha Koivula.

Masku: Turun Asennusteam Oy
Yritys suunnittelee ja valmistaa teollisuuden kemikaalien käsittelyyn ja annosteluun soveltuvia laitteita. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Vikki Tammelin ja hallintopäällikkö Pirkko Tammelin.

Mynämäki: Metsäkuljetus Heino & Uusitalo Oy
Yrityksen toimialana on puunkorjuu ja metsänhoitopalvelut. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Heimo Uusitalo ja Pasi Heino.

Naantali: Naantalin Rakennuspuu Oy
Yrityksen toimialana on rautakauppa ja erityisesti puutavarakauppa. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Mikko Hongisto ja Kari Saarialho.

Naantali, Rymättylä: Symotic Oy
Yrityksen toiminnassa suurin tuoteryhmä on erilaisten kiinnike- ja sidontaratkaisujen valmistus rakennus- ja elementtiteollisuudelle kotimaahan ja ulkomaille. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Mikko Heinonen ja tuotantopäällikkö Marko Vatanen.

Nousiainen: Kotipellon Puutarha
Kotipellon Puutarhan tuotteet tunnetaan Mimis-tuotemerkistä. Trendikkäät mikroversot ja syötävät kukat ovat löytäneet tiensä myös ulkomaille. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Pirjo ja Tapio Mönkkönen.

Paimio: Kuljetus Pertti J. Leino Oy
Kolmannen polven kuljetusyritys on investoinut viime vuosina voimakkaasti monipuoliseen kalustoon. Palkinnon vastaanotti yrittäjä ja toimitusjohtaja Arto Leino.

Parainen: Oy Pract Ab / Rautakauppa Praktia
Yritys palvelee Rautia rautakauppana niin rakennusalan yrityksiä kuin kuluttaja-asiakkaita ja paikallista teollisuuttakin. Yrittäjinä toimivat Benny Heinonen ja Rainer Paju. Palkinnon vastaanotti Länsi-Turunmaan Yrittäjien puheenjohtaja Paul Vikman.

Pyhäranta: Usa Car Service
Yritys on erikoistunut amerikkalaisten autojen huoltoon. Huolto-, kunnostus- ja entisöintitöitä tehdään niin uusiin kuin museoikäisiinkin harrasteautoihin. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Mika ja Minna Siivonen.

Pöytyä: Liikenneyhtiö Putus Oy
Yritys on erikoistunut Venäjän matkojen järjestämiseen. Kuljetukset hoituvat myös Suomessa. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Hannu Putus.

Pöytyä, Yläne: Kuljetus Mikko Jaakkola Oy
Yritys kuljettaa maitoa Länsi-Maidon alueella ja kappaletavaraa Suomen ja Ruotsin välillä. Palkinnon vastaanotti Yrittäjä ja toimitusjohtaja Mikko Jaakkola.

Raisio: Keilaraisio Oy Eriksson
Keilailu on ollut aina yrityksen tärkein juttu, vaikka muitakin palveluja on tarjolla. Keilailun pariin on pyritty innostamaan väkeä vauvasta vaariin. Yrittäjä, toimitusjohtaja Petra Eriksson-Sola on juuri nyt edustamassa Suomea keilailun MM-kisoissa Las Vegasissa. Palkinnon vastaanotti yrittäjän puoliso Esa Sola ja yrityksen perustaja, Petran isä Lasse Eriksson.

Rusko: KR-Timpraus
Yritys tarjoaa rakennusalan palveluita montusta harjaan. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Kimmo Reunanen.

Salo, Halikko: Muurlan Rakentajat Oy
Rakennusalan urakointia, korjausrakentamista sekä myös uudistuotantoa Salon seudulla laadukkaasti ja luotettavasti. Palkinnon vastaanotti yrittäjä ja toimitusjohtaja Ville Vuori.

Salo, Kiikala-Suomusjärvi-Kisko: Kiskon Liikenneasema Oy
Yritys on Kiskon hermokeskus, joka tarjoaa polttoaineen myynnin ohella myös kahvila- ja ravintolapalveluja, toimii Alkon noutopisteenä, Veikkauksen palvelupisteenä ja asiamiespostina. Yrittäjinä toimivat Jarmo Vainio ja Tarja Nevalainen. Palkinnon vastaanotti Kiikalan-Suomusjärven-Kiskon Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen.

Salo, Kuusjoki-Muurla-Pertteli: Jussin Konekorjaamo
Jussin Konekorjaamossa pistetään vehkeet kuntoon, oli sitten kyseessä raskaampi kalusto tai vaikkapa moottoripyörä tai veneen moottori. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Juha Voitto.

Salo, Perniö-Särkisalo: Teijon Matkailu Oy
Tässä yrityksessä iloinen alamäki pitää elämän hallinnassa. Mäkeä mennään alas kesät talvet, suksilla tai vaikkapa rinneautoilla. Monenlaisia elämysaktiviteetteja on tarjolla. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Tapani Kakko ja Jarkko Rannikko.

Salo, Salo: Dimenteq Oy
Dimenteq on paikkatietoratkaisuihin erikoistunut ohjelmistoalan yritys. Yritys on kehittänyt mm. oman palvelutuotteen Harava-karttakyselypalvelun. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Teemu Virtanen ja Jan Lindbom.

Sauvo: Suominen J S ja I Mty
Yritys on puutarha-alan ammattituotteita myyvä perheyritys, jonka asiakkaina on niin ammattiviljelijöitä, puutarhakauppoja kuin kotipuutarhureitakin. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Jari Suominen.

Somero: The RedHead 33
Mestaritason ammattiosaaminen ja yksilöllinen palvelu vievät asiakkaan arjen yläpuolelle. Palkinnon vastaanotti parturi-kampaajamestari, yrittäjä Elina Riikonen.

Taivassalo: Heikolan Kuljetus Oy
Perheyritys on keskittynyt Uudenkaupungin autotehtaan kuljetuksiin; kuljetetaan osia tuotantoon ja valmiita autoja satamaan. Palkinnon vastaanotti toimitusjohtaja Petri Heikola.

Turku: Linjaliikenne Nyholm Oy
Yritys on erikoistunut tilausajoon, mutta harjoittaa myös paikallisliikennettä Turun alueella. Yrityksen monipuolinen kalusto tarjoaa ensiluokkaisen kyydin asiakkaiden kaikenlaisiin tarpeisiin. Palkinnon vastaanottivat Turkka Tuomi, Inga Lindqvist, Daniella Lindqvist ja Arja Nyholm.

Turku: Silkkitimpurit Oy
Yritys on vahvasti kasvuhakuinen ja haluaa olla edelläkävijä laadun ja mallistojen suhteen. Noblessa-keittiöiden edustus on osaltaan ollut vahvistamassa kasvua. Palkinnon vastaanottivat yrittäjät Ari Soiniitty ja Kimmo Soiniitty.

Turku: Pieni Kirjapuoti
Rakkaus kirjaan ja halu tehdä käynnistä kirjakaupassa elämyksellinen ovat siivittäneet Pienen Kirjapuodin asiakkaidensa rauhoittumisen ja viihtymisen tyyssijaksi. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Katri Tuominen.

Uusikaupunki: Vakka-Suomen Panimo Osakeyhtiö
Pienestä kahden hengen yrityksestä on vuosikymmenessä kasvanut arvostettu ja laadustaan tunnettu tekijä suomalaiseen olutkenttään. Oluiden valmistuksessa käytetään suomalaisia raaka-aineita kuten koivua, nokkosta ja tervaa. Pekonikin on löytänyt tiensä oluen makuaineeksi. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Jani Vilpas.

Vehmaa: Verhoomo- ja entisöintiliike Anne Silver
Käsityöyrittäjän tärkeimmät menestystekijät ovat laadukas työnjälki ja hyvä asiakaspalvelu. Asiakkaiden suosittelut ovat käsityöyrittäjän parhainta mainosta. Asiakastyössä saa olla huumoriakin mukana, siksi Anne lupaakin tehdä huonekaluistanne entisiä. Palkinnon vastaanotti yrittäjä Anne Silver.