5.12.2017 klo 21:10
Uutinen

Maakunnalliset vuoden yrittäjät palkittiin yrittäjien itsenäisyyden juhlassa

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien vuoden 2017 maakunnalliset yrittäjät ovat Lähdesmäki Oy Ilmajoelta ja Fysioterapia- ja osteopatiapalvelu Balanssi Kauhavalta.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan aattoa vietettiin taas yrittäjien kesken Törnävä-salissa.

Tervetulopuheessaan Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi totesi, että suomalaisia pidetään toisinaan outona kansana siitä syystä, että muistelemme sotia. – On tärkeää tuntea oma ja esi-isiemme historia voidaksemme luoda tulevaisuutta itsellemme ja tuleville polville. Haluamme, että meidän yrittäjätarinamme jatkuvat sukupolvelta toiselle ja jäävät elämään myös tulevaisuudessa. Tehkäämme työtämme niin, että meidän jälkipolvemme voivat olla meistä yhtä ylpeitä kuin me olemme menneistä polvista, Niemi sanoi.

Juhlassa esiintynyt, maailmallakin mainetta saanut Sorja-kuoro vastasi juhlan musiikista ja seinäjokelainen yrittäjä Sulo Koivupuisto esitti teemaan sopivan kirjoittamansa runon Huuto Lakeudelle. Koivupuiston runoesitystä säesti Rami Loukola.

Juhlapuheen pitänyt yrittäjä ja puukkotehtailija Jarkko Haukkala kertasi 1879 perustetun yrityksen monia vaiheita ja nykytilaa. Iisakki Järvenpää Osakeyhtiön puukot ovat aidosti suomalaista käsityötä. – Itsenäisyydellä musein ymmärretään valtaa ja vapautta päättää omista asioistaan. Itsenäisyys tuo mukanaan myös velvoitteita ja vastuun huolehtia itsestään. Esi-isät ovat itsenäisyytemme taistelleet, meillä on helpot oltavat. Mutta itsenäisyydestä on edelleen taisteltava, keinot vaan on onneksi toiset, Haukkala totesi.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien maakunnalliset yrittäjäpalkinnot saivat tänä vuonna ilmajokelainen huonekaluliike Lähdesmäki Oy ja Kauhavan Alahärmässä toimiva Fysioterapia- ja osteopatiapalvelu Balanssi.

Lähdesmäki Oy:n valttina isot varastot ja nopeat toimitukset

Neljäkymmentäviisi vuotta toimineen Lähdesmäen ensimmäinen liike perustettiin Vaasaan. Yrityksen perustaja Raimo Lähdesmäki ja vaimo Irmeli ovat edelleen mukana päivittäisessä työssä, mutta pojat Juhana ja Tuomas vastaavat yrityksen toiminnasta. Yritys työllistää kaksikymmentä henkilöä Ilmajoella ja Vaasassa. Tytäryhtiö Lähdesmäki Invest Oy omistaa ja hallinnoi suurinta osaa kiinteistöistä ja sen kautta hoidetaan myös maahantuonti.

Lähdesmäki Oy:n verkkokauppa on valikoimiltaan Suomen suurin huonekalujen verkkokauppa. Myös kesäkalustemyynnissä yritys on valtakunnan suurin jälleenmyyjä. – Meidän valttimme on isot varastot ja sen ansiosta myös nopeat ja edulliset toimitukset koko maahan, Lähdesmäet kertovat.

Linkki videoon

Balanssissa toivotaan sote-uudistuksen lisäävän yhteistyötä yksityisen ja julkisen sektorin välillä

Vuonna 1995 perusti Helena Mantere oman yrityksensä Alahärmään ja nyt yritys työllistää Helenan, täyspäiväisenä eläkeläisenä jo toimivan Ekin ja tyttären Marin lisäksi kolme fysioterapeuttia. Balanssissa asiakkaille tarjotaan fysioterapeutti-, osteopaatti-, lymfaterapia- , manuaalisen terapian palveluita sekä akupunktiota. Matereet ovat mielissään siitä, että ihmiset ottavat hyvinvointinsa ylläpitämisestä enemmän vastuuta kuin aikaisemmin.

Sote-uudistukseen yrittäjät suhtautuvat maltilla. – Balanssissa toivomme, että mieluummin pyrittäisiin lisäämään julkisen ja yksityisen sektorin välistä yhteistyötä kuin rakentamaan muuria välille.

Linkki videoon