10.2.2018 klo 22:02
Uutinen

Maakunnan parhaat yrittäjät palkittiin

Etelä-Karjalan Yrittäjien 75-vuotisjuhla huipentui lauantai-iltana Holiday Club Saimaalla Yrittäjä-palkintojen jakoon.

Yrittäjät palkitsevat vuosittain maakunnan vuoden yrittäjän maakuntajuhlassaan Yrittäjä-patsaalla. Tänä vuonna juhlaan sisältyi myös vuoden nuoren yrittäjän palkitseminen. Etelä-Karjalan vuoden yrittäjä 2017 on Iikka Räisänen Offimar Oy ja vuoden nuori yrittäjä Ville Suni Auto-Suni Oy. 75-vuotisjuhlaan oli saapunut yli 350 yrittäjää ja sidosryhmän edustajaa puolisoineen. Etelä-Karjalan Yrittäjien puheenjohtaja Minna Kokki toivotti yrittäjäjäsenille rohkeutta uudistua.

Valtioneuvoston tervehdyksen juhlaan toi oikeusministeri Antti Häkkänen, joka kertoi esittävänsä lakiuudistusta, jolla osakeyhtiöiltä poistettaisiin vähimmäispääomavaatimus kokonaan. Tämä helpottaisi yritystoiminnan aloittamista osakeyhtiömuotoisena ja muutos olisi osaltaan yksi hyvä esimerkki hallituksen norminpurkutoimenpiteistä. Hän lupaa myös edistää toimenpiteitä, jotka parantaisivat konkurssin tehneen yrittäjän mahdollisuuksia päästä uuteen alkuun. Yrittäjyyden edellytysten vahvistaminen on hallituksen keskeisimpiä tavoitteita, hän totesi.

– Yrittäjyys on Suomen talouden selkäranka. Yrittäjäksi ryhtymistä rajoittaa monessa tilanteessa tiettyjen lainsäädännön asettamien vaatimusten korkea taso. Yrittäjyyden kehittyessä ja uudistuessa myös yrittäjyyteen liittyviä säädöksiä, kannusteita sekä yrityspalveluja on kuitenkin tarkasteltava avoimesti ja ennakkoluulottomasti, ja tarvittaessa uudistettava niitä, Häkkänen sanoi.

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen muistutti vuorostaan omassa puheessaan, että valtiontalouden rakenneuudistukset pitää tehdä nyt, kun taloudessa menee kohtalaisen hyvin. Uudistuksia tarvitaan, jotta kasvun mahdollisuudet tulevaisuudessakin turvataan, Mäkynen totesi ja lopuksi hän kiitti eteläkarjalaisia yrittäjiä panoksestaan vuosien aikana yrittäjäjärjestön ja maakunnan menestyksen eteen sekä toivotti onnea juhliville yrittäjille.

Maakunnan vuoden yrittäjä on Iikka Räisänen, Offimar Oy

Etelä-Karjalan Yrittäjät on valinnut vuoden yrittäjäksi maakunnasta Iikka Räisäsen Offimar Oy:stä. Palkintolautakunta nosti Offimarin voittajaksi hakemusten joukosta sen kokonaisvaltaisen menestyksen ansiosta.

Iikka Räisänen on aloittanut Offimarin yrittäjänä 2010, ja yritys toimii Martelan valtuuttamana itsenäisenä jälleenmyyjänä itäisessä Suomessa. Maassamme on vain kolme muuta valtuutettua Martela myyjää. Offimarin toimialue on Etelä-Karjala ja Kymenlaakso sekä nykyisin myös Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala, joihin Offimarin toiminta on laajentunut parin viimeisen vuoden aikana.

Yritys on hyvin menestynyt, vakavarainen ja kasvu on tapahtunut hallitusti. Yritys kehittänyt toimintaansa jatkuvasti, pelkästä kalustetoimittajasta kokonaisvaltaiseksi työympäristöasian-tuntijaksi tuottaen yhä enemmän lisäarvoa asiakkailleen. Se tekee kovaa ja pitkäjänteistä työtä sekä huolehtii hyvin työntekijöistään ja sidosryhmistään. Tällä hetkellä yrityksessä on kuusi työntekijää ja liikevaihto on reilun viiden miljoonan euron luokkaa.

Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä on Ville Suni, Auto-Suni Oy:stä

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin alle 35-vuotiaille yrittäjille suunnattu kilpailu. Tänä vuonna William ja Ester Otsakorven Säätiö palkitsee Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittajan, Ville Sunin (Auto-Suni Oy, Lappeenranta) 5000 euron palkinnolla sekä Yksityisyrittäjien Säätiö 1500 euron palkinnolla.

Kilpailu jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin, joissa ratkaistaan Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen Vuoden nuoret yrittäjät, sekä valtakunnalliseen loppukilpailuun, johon osallistuvat aluetason voittajat sekä Suomen Yrittäjien toimialajärjestöjen esittämät ehdokkaat. Loppukilpailun finalisteiksi valitaan viisi parasta ehdokasta. Valtakunnan Vuoden nuori yrittäjä paljastetaan Nuorten Yrittäjien vuosittaisessa Get Together -päätapahtumassa.

Palkintolautakunta perusteli voittajaa mm. seuraavasti: ”Yhdessä Suomen vanhimmista – yli 113 -vuotiaassa – perheyhtiössä on toteutettu sukupolvenvaihdos todella onnistuneesti. Vanhempi sukupolvi on uskaltanut luottaa ja antaa vastuuta hyvissä ajoin. Ville Suni siirtyi 117 henkeä työllistävän yrityksen toimitusjohtajaksi vain 26-vuotiaana. Hän on kehittänyt jatkuvasti uusia toimintatapoja ja digitaalisia ratkaisuja ja uutta tapaa ajatella, myös johdossa. Henkilöstö on vahvasti sitoutunut yrityksen kehittämiseen. Villen johdolla Auto-Suni on kasvattanut liikevaihtoaan ja kannattavuuttaan vaikeassa markkinatilanteessa. Ville on vaativa, mutta rehellinen ja oikeudenmukainen johtaja. Hän laittaa persoonansa sataprosenttisesti peliin ja on esimerkki uudelle johtajasukupolvelle.”

Ville Suni tulee lahjoittamaan saamansa palkintorahat eteenpäin, 3250 euroa Etelä-Karjalan keskussairaalan lastenosastolle sekä 3250 euroa SaiPa Ry:n junioritoiminnalle.

Kunniamaininnat

Kilpailussa jaettiin myös kaksi kunniamainintaa. William ja Ester Otsakorven Säätiö palkitsee kunniamaininnan saaneet yrittäjät 2500€ palkinnoilla.

Henna Kauppinen, Eläinhoitola Kopinsalmi

Palkintolautakunnan mukaan yrittäjä on määrätietoisesti kasvattanut yritystä vuosi vuodelta. Toiminta on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin. Henna on sinnikäs, innostunut ja aina iloinen. Tekee työtään sydämellä niin eläimille kuin heidän omistajille. Yritys pystyy jo työllistämään useampia henkilöitä ja mahdollistaa paikkakunnan nuorille kesätöitä. Verkostoituminen muiden alan toimijoiden kanssa on lähtenyt myös hyvin käyntiin. Eläinhoitolan palveluita tarvitaan jatkossa yhä enemmän ja alastaan innostuneen yrittäjän liiketoiminta on kasvamassa.

Salla ja Saara Kinni, Siivous- ja kotiapupalvelu Auttavat kädet Oy, Ruokolahti

Palkintolautakunta vakuuttui nuorten kaksossisarusten yritteliäisyydestä. Sisarukset tekevät kovaa työtä palvelualalla, jonka merkitystä asiakkaat arvostavat. Yritys on kasvanut määrätietoisesti ja toimialue laajentunut. Asiakkailta saatu palaute on ollut erittäin positiivista. Nuoret yrittäjät kehittävät jatkuvasti palveluitaan ja ovat omalla työllään saavuttaneet asiakkaiden luottamuksen.

Palkintolautakunta

Palkintolautakuntaan kuuluivat Minna Kokki ja Sanna Lötjönen Etelä-Karjalan Yrittäjistä sekä Mikko Ojapelto Wirma Lappeenrannasta ja Aki Keskinen Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä. Nuoren Yrittäjän valintaan osallistui myös William ja Ester Otsakorven Säätiön toiminnanjohtaja Mari Kurkan. Lautakunnan sihteerinä toimi Jami Holtari.

Lisätietoja:
Jami Holtari, toimitusjohtaja, Etelä-Karjalan Yrittäjät, 0400 551 435, jami.holtari@yrittäjät.fi
Minna Kokki, puheenjohtaja, Etelä-Karjalan Yrittäjät, 050 352 1730, minna.kokki@tilikeskus.fi
Jyrki Mäkynen, puheenjohtaja, Suomen Yrittäjät, p. 0400 364 791, jyrki.makynen@yrittajat.fi
Mari Kurkan, toiminnanjohtaja, William ja Ester Otsakorven Säätiö, 044 213 5513, mari.kurkan@otsakorpi.fi

Etelä-Karjalan Yrittäjät ry on Etelä-Karjalassa toimiva Suomen Yrittäjien aluejärjestö, kotipaikkanaan Lappeenrannan kaupunki. Toimialueella on 11 paikallisyhdistystä, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on yli 2000. Jäsenilleen yrittäjäjärjestö tarjoaa vaikutuskanavan kunnalliseen, alueelliseen ja valtakunnal-liseen päätöksentekoon ja vaikuttamiseen. Tämän lisäksi yrittäjäjäsenten käytössä ovat monipuoliset jäsenpalvelut.

Missio: Etelä-Karjalan Yrittäjät on yrittäjyyden etevä edunvalvoja ja yritysten ärhäkkä äänitorvi Etelä-Karjalassa.

Visio: Eurot Etelä-Karjalaan! Yrittäjyys ja yrittäjäjärjestöjäsenyys kunnia-asiaksi!