30.11.2019 klo 20:04
Uutinen

Maakunnan Vuoden Yrittäjäpalkinnot Kontiomehu Oy:lle ja Timosen Auto Oy:lle

Maakunnan Vuoden Yrittäjä -palkinnon saajat valitsi palkintoraati, johon Pohjois-Karjalan Yrittäjien hallitus oli nimennyt Jaana Reimasto-Heiskasen, Tapani Hirvosen, Seppo Turusen ja Kyösti Kakkosen.

Maakunnan Vuoden Yrittäjä -palkinnon jakamisen tarkoituksena on pyrkiä lisäämään yrittäjyyden nauttimaa arvostusta yhteiskunnassamme, samalla osoittaen, mikä merkitys oma-aloitteisilla, luovilla ja taloudellisia riskejä ottavilla yrittäjillä on maamme talouselämän terveessä kasvussa ja kansakuntamme hyvinvoinnin rakentamisessa.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät luovuttivat Maakunnan Vuoden 2019 Yrittäjäpalkinnot kontiolahtelaiselle Kontiomehu Oy:lle ja joensuulaiselle Timosen Auto Oy:lle lauantaina 30.11. Kiteellä pidetyssä Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa. Palkinnon ottivat vastaan Kontiomehu Oy:stä yrittäjä Pasi Kiiskinen sekä Timosen Auto Oy:stä yrittäjäveljekset Antti ja Sami Timonen.

Maakunnan Vuoden Yrittäjäpalkinto jaettiin nyt 42. kerran.

Kontiomehu Oy

Kontiomehu valmistaa Pohjois-Karjalan laadukkaista marjoista erilaisia jatkojalosteita. Tärkeimmät tuotteet ovat alkoholittomat kuohuviinit sekä mehutiivisteet. Yrityksen oma innovaatio on herukanlehdistä valmistettava Lehtikuohu, joka palkittiin vuoden 2018 Vuoden Juhlajuoma- kunniamaininnalla. Yrityksen tuotteita myydään ympäri Suomen ja ensimmäisiä vientikanaviakin on käynnistetty viime vuosien aikana.

Perinteiseltä marjanviljelyn toimialalta ponnistava yritys on lähtenyt rohkeasti ja määrätietoisesti kehittämään toimintaansa marjanmyynnistä jatkojalostuksen suuntaan. Suomalainen laadukas mustaherukka ja muut marjat sekä yritit jalostuvat yrityksen käsissä tunnetuiksi kuohujuomiksi, jotka soveltuvat kaikkiin juhlatilaisuuksiin. Innovatiiviset ja raikkaat tuoteideat ovat niittäneet menestystä kilpailuissa ja saaneet vankan jalansijan markkinoilla.

Yrityksen toiminta laajentuu ja kasvaa vuosi vuodelta. Vuonna 2019 valmistuivat uudet, modernit tuotanto- ja toimitilat Joensuun Raatekankaan teollisuusalueelle. Yrityksen tähtäin on kansainvälisillä markkinoilla tulevaisuudessa. Harkittu riskinotto on yrittäjän paras ominaisuus, ja sitä Kontiomehu ja yrittäjä Pasi Kiiskinen todella osaa hyödyntää.

Yrityksen omistaa Pasi Kiiskinen.

Yrityksen toimipaikka: Hallbergintie 2, 80130 Joensuu. Kotisivut: www.kontiomehu.fi

Timosen Auto Oy

Yrityksen juuret juontavat 1940-luvulle, jolloin kauppiaspariskunta Vieno ja Martti Timonen avasi ensimmäisen maalaiskauppansa. Jo 1960 luvulla yritystoiminta alkoi painottua autokauppaan. Ja vuonna 1969 alkoi Timosen Auton tarina.

Liiketoiminnan jatkuvuuden ja kannattavuuden turvaamiseksi yritys on lisännyt palvelutarjontaansa mm. Monihuollon avulla.

Timosen Autossa on ymmärretty alusta asti, että asiakas on työnantaja. Alkuvaiheessa markkina veti itsessään, mutta palvelu ja sen laatu oli silti korkealla tasolla jo alussa ja on edelleen yksi yrityksen keskeisistä arvoista. Yrityksen toiminta on ollut alusta asti taloudellisesti vakaata, eivätkä huonot ajat ole aiheuttaneet merkittäviä uhkia yritykseen. Hyvinä aikoina on kerätty taloudellista pääomaa, mikä on kantanut haastavien aikojen yli.

Henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara. Ihmisistä on pidetty huolta, mikä on parantunut heidän sitoutumistaan ja tuloksentekokykyään. Timosen Autossa työskentelee yli 20 merkkikoulutettua autoalan ammattilaista.

Timosen Autossa lean-ajattelu otettiin käyttöön jo ennen kuin siitä tuli muodikasta. Ylimääräistä työtä ja ylimääräisiä askeleita on vältetty alusta saakka. ”Vähemmällä työllä saadaan aikaiseksi enemmän”, kertoo toimitusjohtaja. Yritys on kehittänyt huoltotoimintaansa edustamiensa automerkkien ulkopuolelle hakeakseen kasvua, jota on myös tullut. Timosen Auto on merkittävä toimija omalla alallaan ja alueellaan. Pitkä jo 50 vuotta jatkunut toiminta on ollut kannattavaa ja tappiollisia tilikausia ei matkan varrelle käytännössä ole sattunut. Yrityksen omistajat ovat vahvasti mukana toiminnassa ja laittavat itsensä likoon ihmisten johtamisessa. Organisaatiorakenne on kevyt, eikä väliportaita ole. Ihmisistä välitetään aidosti.

Yrityksen toimipaikka: Wahlforssinkatu 1, 80100 Joensuu. Kotisivut: www.timosenauto.fi

Pohjois-Karjalan Yrittäjien Maakunnallisessa Yrittäjäjuhlassa juhlaesitelmän piti futuristi, yrittäjä Perttu Pölönen. Yrittäjäjuhla kokosi Kiteelle yli 200 yrittäjää eri puolilta maakuntaa.

Pohjois-Karjalan Yrittäjät

Lisätietoja: Merja Blomberg, toimitusjohtaja, p. 050 367 5194