1.11.2018 klo 11:22
Uutinen

Maakuntaennusteen kysely on käynnissä – vastauksesi on tärkeä!

Vuosittainen Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen kysely on käynnistynyt jälleen. Kutsu vuoden 2019 Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen kyselyyn on lähtenyt kaikille Varsinais-Suomen Yrittäjien jäsenille, joiden sähköpostiosoite on käytössämme. Toivomme, että käytät ennen 15.11. hetken ajastasi ja vastaat Maakuntaennusteen kyselyyn. Vastauksesi on tärkeä, sillä käytämme Maakuntaennusteen tuloksia muun muassa edunvalvontamme tukena. Anna siis äänesi kuulua!

Varsinais-Suomen Maakuntaennustetta on julkaistu yhtäjaksoisesti vuodesta 1994 lähtien. Vuoden 2019 alussa julkistettava Maakuntaennuste on Varsinais-Suomen Yrittäjien ja varsinaisuomalaisten Osuuspankkien yhteistyönä julkaistava 20. Varsinais-Suomen Maakuntaennuste.

Varsinais-Suomen Maakuntaennusteessa selvitetään vuosittain varsinaissuomalaisten yrittäjien talousodotuksia alkavan vuoden kynnyksellä. Kysymme arvioita muun muassa liikevaihdon, henkilöstön määrän, kannattavuuden ja investointiodotusten kehittymisestä. Maakuntaennusteessa kysytään vuosittain myös yrittäjien arvioita oman kuntansa yrittäjyysilmapiiristä, kunnan ja yritysten välisestä yhteistyötä, oman kunnan peruspalvelujen toimivuudesta sekä toimitila- ja tonttitilanteesta. Yrittäjät arvioivat vuosittain Maakuntaennusteessa myös pankki- ja vakuutusasioihin liittyviä tarpeitaan ja odotuksiaan. Joka vuosi mukaan otetaan myös ajankohtaisia, vuosittain vaihtuvia kysymyksiä. Tänä vuonna kysymme yrittäjien näkemyksiä muun muassa digitalisaatiosta, robotisaatiosta ja tekoälystä sekä omassa yritystoiminnassa eniten huolta aiheuttavista asioista ja yritysten kansainvälistymisestä.

Varsinais-Suomen Maakuntaennuste on maan laajin yhtäjaksoisesti toteutettu alueellinen suhdannebarometri. Sen toteuttamisessa ratkaisevan tärkeää on varsinaissuomalaisten yrittäjien aktiivisuus ja kiinnostus oman alueensa asioihin. Toivommekin, että mahdollisimman moni vastaa myös tänä vuonna Varsinais-Suomen Maakuntaennusteeseen!

Varsinais-Suomen Maakuntaennusteelle on avattu omat verkkosivut. Verkkosivuilla www.maakuntaennuste.fi voit tutustua myös aiempien vuosien Maakuntaennusteisiin.

Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen kysely on käynnissä 1.–15.11.2018. Vuoden 2019 Varsinais-Suomen Maakuntaennuste julkistetaan 8.1.2019