15.11.2017 klo 13:01
Uutinen

Maarit Venäläinen Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtajaksi

Jyväskylän Yrittäjät valitsivat yksimielisesti Maarit Venäläisen uudeksi puheenjohtajakseen.

Maarit Venäläinen aloittaa Jyväskylän Yrittäjien puheenjohtajana tammikuussa 2018.

– Odotan tulevalta hallitusvuodelta hyviä kohtaamisia yrittäjien kanssa, joista kaikki osapuolet hyötyvät. Pyrimme myös tehostamaan viestintäämme; mitä tehdään, ollaan tekemässä ja mitä on tehty. Toisin sanoen, vaikuttamistyön parempaa näkyvyyttä jäsenistölle. Lähden ajamaan myös yhteistyön edelleen tiivistämistä muiden paikallisjärjestöjen kesken, samoin oppilaitosyhteistyön uudelleen aloittaminen ja tiivis yhteistyö kaupungin kanssa ovat tulevan hallituskauden agendalla, Venäläinen kommentoi.

– Keskustan alue herättää paljon huolta ja keskustelua, yrittäjäjärjestön on vakavasti mietittävä kaupungin kanssa, mitä toimenpiteitä on tehtävä ja minkälaista apua on saatavilla siihen, että keskustan alueen yritykset eivät kuole vaan keskusta pysyy elinvoimaisena ja houkuttelevana isoista kauppakeskuksista huolimatta. Tämä on haasteellinen tehtävä, mutta Jyväskylä ei voi olla ilman elinvoimaista keskustaa. Olen saanut ympärilleni huikean hyvän hallituksen eri alojen yrittäjistä. Meillä on jo olemassa hyvä kumppanuus verkosto ja kaikkien edeltävien hallitusten meille perinnöksi jättämä hyvin tehty työ, joten tästähän ei ole kuin hyvä jatkaa ja mennä eteenpäin. Tehdään yhdessä Jyväskylästä kaikilla mittareilla mitattuna Suomen yrittäjyyspääkaupunki, Venäläinen linjaa.

Venäläisellä on vankka sosiaali- ja terveysalan osaaminen, hän perusti ensimmäisen sote-alan yrityksensä Terveyspalvelu Visitan jo vuonna 2005. Yrityksen toiminta-ajatuksena oli tarjota kotisairaanhoitoa yksityisille ja työterveyspalveluita yrityksille. Terveyspalvelu Visita kasvoi muutamassa vuodessa noin 20 henkilön ja hieman yli miljoonan euron liikevaihdon yritykseksi.

Visita Oy:n Venäläinen perusti vuonna 2010, jolloin hoiva- ja työterveyspalvelut siirtyivät oy:n alle. Kolme vuotta myöhemmin yrityskauppojen myötä Visita Oy:n kaikki toiminta myytiin eteenpäin.

Tällä hetkellä Venäläinen pyörittää Terveyspalvelu Visitan ohella Trimmauspalvelu Emppuliinaa, joka on erikoistunut koirien trimmauksiin.

Aiemmat luottamustehtävät:

  • Jyväskylän yrittäjien hallituksessa 4 vuotta, joista kaksi viimeistä varapuheenjohtajana.
  • Keski-Suomen yrittäjänaisten hallituksessa vuodesta 2013.
  • Opetushallituksen sosiaali-ja terveysalan näyttötutkintolautakunnassa Suomen yrittäjien asettamana edustajana.

Venäläinen asuu Palokassa kolmen koiran kanssa. Perheeseen kuuluu myös kolme aikuista, jo omillaan asuvaa poikaa.

Jyväskylän Yrittäjien hallituskokoonpano vuodelle 2018:

Maarit Venäläinen, puheenjohtaja
Susanna Antikainen
Joni Borgström
Jani Hovila
Antti Korhonen
Reijo Kujala
Maria Mäkelä
Johanna Soilu
Sirpa Pii-Keinonen
Satu Ässämäki
Jari Parkkisenniemi
Juha Oksanen
Reetta Nummelin
Pirjo Mäkipää
Erika Nurmela
Outi Syrjälahti