Valtakunnallisen Job Shadow Day -päivä on 25.3.2023. Päivän tarkoituksena on tuoda esille erityistarpeita omaavien henkilöiden osaaminen ja motivaatio työntekoon.
14.4.2023 klo 13:27
Uutinen

Mahdollisuus tutustua unelmatyöhön

Valtakunnallisen Job Shadow Day -päivä on 25.5.2023. Päivän suojelijana on Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Hän innostaa nuoria ja yrityksiä lähtemään mukaan tapahtumaan.

– Elämä on opettanut, että jokainen meistä on hyvä jossain, mutta kaikki emme saa mahdollisuutta tämän hyvyyden osoittamiseen. Job Shadow Day on yksi keino aurata tietä sille, että yhä useampi pääsisi näyttämään lahjojaan ja osaamistaan. On tärkeää, että arvioisimme ihmisen työkykyä enemmän työtehtävää vasten. Se voi avata silmiämme näkemään, että juuri tämä tekijä sopii kuin nakutettu juuri tähän työhön.

Vates-säätiön koordinoima Job Shadow Day on henkilöille, joiden elämäntilanne, sairaus tai vamma vaikeuttavat työllistymistä. Päivän tarkoituksena on tuoda esille erityistarpeita omaavien henkilöiden osaaminen ja motivaatio työntekoon. Päivä onkin tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat tukea työllistymiseen.

– Päivän aikana työn seuraaja pääsee tutustumaan unelmatyöhönsä oikealla työpaikalla ja näkemään, sopisiko työ hänelle. Työn seuraaminen sopii erityisesti siirtymävaiheessa oleville nuorille, jotka miettivät tulevaa polkuaan, toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

– Lähdemme mukaan tapahtumaan ja haastamme myös jäsenyrityksemme mukaan, Haukka vinkkaa.  

Lisätietoja tapahtumasta/ ilmoita työpaikkasi mukaan tapahtumaan tästä linkistä >>