8.5.2020 klo 09:04
Uutinen

Mainosalan kilpailijat yhdistyivät ja vahvistuivat

Koko maailma on suuren muutoksen äärellä. Yritykset etsivät uusia ratkaisuja jatkaa liiketoimintaansa. Hämeenlinnalaiset mainostoimistot Precis ja Parooninmäen Moukari päättivät kilpailuasetelman sijaan yhdistää osaamisensa saman katon alle.

Kun Riihimäeltä Hämeenlinnaan muuttaneen Moukarin yrittäjä Kari Häti ja Preciksen osakkaat Timo Pietilä, Tapio Aulu sekä Jukka Turunen tapasivat kahvikupin äärellä, he löysivät yhteisen sävelen nopeasti. Yritykset huomasivat nopeasti ajattelevansa samalla tavalla ja palveluidensa täydentävän toisiaan. Precis kertoo vahvuudekseen sisällöntuotannon ja kuva- sekä videotuotannon. Moukarilla löytyy osaamista muun muassa verkkopalvelujen rakentamiseen.

– Hyviä kumppaneita on hyvä olla muuttuvassa ympäristössä. Vaihdamme ajatuksia, jaamme resursseja ja opimme toisiltamme. Myynti on myös tehostunut yhteistyön mukana, kuvailee Häti.

Koronan vuoksi muutoksia projekteihin

Korona on tuonut muutoksia tilauskantaan. Osa toimistojen projekteista on siirretty myöhemmäksi. Tulevaisuus on hämärän peitossa, mutta se ei ole saanut yrittäjien taisteluntahtoa sammumaan. Moukari ja Precis ovat normaalioloissakin tottuneet etätyöskentelyyn suunnittelutyössä, mutta kuvauksissa joudutaan tekemisiin ihmisten kanssa.

– Asiakkaiden omasta markkinatilanteesta johtuen toimeksiantoja on jonkin verran jouduttu muokkaamaan tai siirtämään. Kuvaamme koko ajan sekä stilliä että videota. Joitakin kuvauksia on siirretty ja joihinkin käsikirjoituksiin on tehty muutoksia, mutta tuotanto pyörii kuitenkin. Noudatamme kuvauksissa tarkasti THL:n ohjeistuksia, painottavat Pietilä ja Häti.

– Poikkeustilassa myös yrittäjäjärjestön kautta saatu asiantuntija-apu on arvokasta. Erityisesti yritysjuridiikkaan ja työsuhdeasioihin liittyen olemme kääntyneet Yrittäjien asiantuntijapalveluiden puoleen. Ne ovat toimineet hyvin ja neuvot ovat löytyneet, toteaa Pietilä.

Maailma muuttuu, markkinointi sen mukana

Yrittäjät eivät ole jääneet tuleen makaamaan, vaan ovat reagoineet muutokseen nopeasti. Precis ja Moukari ovat kehittäneet palvelujensa tarjontaa ja hankintaa virtaviivaisemmaksi. Asiakkaat saavat nyt enemmän palveluita samasta paikasta. Precis ja Moukari ovat yhdessä alan suurin toimija Helsingin ja Tampereen välillä. Henkilökuntaa on yhteensä 15. Näin suurella toimistolla suurin osa asiakkuuksista on valtakunnallisia toimijoita ja seudun ulkopuolelta.

– Yksi ihminen tai yritys ei pysty hallitsemaan kaikkia osa-alueita. Alalla on monenlaisia toimijoita ja yhden sovelluksen tai ihmeen kauppiaita. Me haluamme tarjota tähän kanava- ja teknologiariippumattoman vaihtoehdon. Markkinoinnin haasteet ratkaistaan tavoite edellä. Teknologia ei ole itseisarvo vaan sen tehtävä on palvella tavoitetta resurssit huomioiden, valistavat yritykset yhteistuumin.

Kuva, Precis Oy: Turvavälein yli koronakesän. Kuvassa vasemmalta Preciksen Tapio Aulu ja Jukka Turunen sekä Parooninmäen Moukarin Kari Häti.

Teksti: Katri Ahonen
Kirjoittaja on myynnin ja markkinoinnin opiskelija, joka suorittaa työharjoittelujaksoa Hämeen Yrittäjissä.

Muita kiinnostavia aiheita