2.2.2018 klo 10:56
Uutinen

Mainoslaulusta mieleen jäänyt halpatavaratalo laittaa lapun luukulle – Uutta omistajaa ei löytynyt

Kuljun kartanosta toimintansa aloittanut Löytötavaratalo lopettaa toimintansa. Koko yrityksen henkilökunta irtisanotaan.

Löytötavaratalon kohtalosta kertoo tänään Aamulehti. Yrityksen joulukuussa aloittamat yt-neuvottelut päättyivät tämän viikon tiistaina.

Toimitusjohtaja Timo Lehtonen kertoo Aamulehdelle, että koko henkilökunta irtisanotaan. Tämä tarkoittaa noin 50 henkilöä. Kuukauden aikana muutama työntekijä on löytänyt uuden työpaikan.

Yrityksellä on jäljellä kolme toimipistettä. Ne kaikki sulkeutuvat ensi syksyyn mennessä. Lopettamisen syyksi Lehtonen mainitsee verkkokaupan nopean kehityksen.

– Ihmiset tilaavat ulkomailta Suomeen tavaraa. Se on koskettanut tätä halpakauppasektoria, hän toteaa.

Kaikki alkoi Kuljun kartanosta

Löytötavaratalon henkilökunta sai tietää yt-neuvottelujen tuloksesta keskiviikkona. Nyt valmistaudutaan isoon loppuunmyyntiin.

Lehtosen mukaan Löytötavaratalo ei ole onnistunut löytämään uutta omistajaa. Se olisi voinut vielä kääntää yrityksen suunnan.

– Meillä on muutamia neuvotteluja ollut yrityskaupasta, mutta ne eivät ole johtaneet mihinkään päätökseen, hän kommentoi Aamulehdelle.

Moni saattaa muistaa Löytötavaratalon Kuljun kartanosta ja siihen liittyneestä mainosmusiikista. Yrityksen toiminta alkoi Kuljun kartanon navetasta 1970-luvulla. Yrityksen perusti Timo Lehtosen isä Hannu.

Kuva: Löytötavaratalo

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi