3.2.2018 klo 12:24
Uutinen

Mäkynen: Yrittäjäliikkeen pitää uudistua

– Maailma muuttuu nopeasti ja yrittäjäliikkeen pitää uudistua. Onni on se, että yrittäjien geeneissä on halu uudistua, totesi Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen avatessaan järjestön puheenjohtajapäivät Helsingissä.

Puheenjohtajapäiville Crowne Plaza -hotelliin on kokoontunut yli 400 yrittäjien paikallisyhdistysten puheenjohtajaa, aluejärjestöjen ja toimialajärjestöjen toimitusjohtajaa ja puheenjohtajaa sekä yhteistyökumppaneita. Osallistujista noin 60 on uutta paikallisyhdistyksen puheenjohtajaa.

– Olemme vahvistuneet 2000-luvulla. Meitä kuunnellaan ja meidät halutaan mukaan moneen paikkaan. Olemme Suomen suurin elinkeinoelämän järjestö – mutta olemmeko vaikuttavin? Emme ole, puheenjohtaja Jyrki Mäkynen herätteli osallistujia.

Mäkysen mukaan ”vanha valta” ohittaa edelleen liian usein yrittäjien vaatimukset ja ratkaisuehdotukset. Uudistumista tarvitaan niin koko yhteiskunnassa kuin yrittäjäliikkeessä.

– Tällä järjestöllä on onneksi hallussaan kultainen avain: suomalainen yrittäjyys. Olemme vahvasti läsnä joka puolella Suomea, lähellä yrittäjiä ja päättäjiä, Mäkynen totesi.

Hänen mukaansa paikallisyhdistysten puheenjohtajien ehkä tärkein tehtävä on nähdä digitalisaatiosta ja monesta muusta asiasta johtuva muutos ympärillään ja toimia sen mukaan. Myös järjestön jäsenmäärän hienoinen lasku huolettaa Jyrki Mäkystä.

– Meidän on tavoitettava viesteillämme paremmin niin yrittäjät kuin päättäjät ja saatava muutoksia aikaan. Meidän on oltava rohkeita ja uudistumiskykyisiä, Mäkynen painotti.

Parhaat yhdistykset palkitaan

Lauantain ohjelman aloitti paneelikeskustelu työpaikkasopimisesta. Keskustelussa olivat mukana edustajat Suomen Yrittäjistä, SAK:sta ja työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Puolenpäivän jälkeen yleisö saa kuulla puheenvuoron inspiroivasta järjestötyöstä: miten muutos haastaa yhdistyksiä? Äänessä on yrittäjä Petri Rajaniemi Ponder Nobs Oy:stä.

Loppuiltapäivän ajaksi pj-päivien osallistujat jakautuvat teemaryhmiin ideoimaan paikallisyhdistysten johtamista, viestintää, jäsenhankintaa, kunta- ja maakuntavaikuttamista, tapahtumia, työmarkkinoita ja EU-vaikuttamista. Aluejärjestöt ja toimialajärjestöt pitävät myös omia kokouksiaan.

Lauantaina illalla palkitaan vuoden parhaat paikallisyhdistykset ja toimialajärjestöt. Sunnuntain pj-päivillä kuullaan puheenvuoroja muun muassa tulevaisuuden megatrendeistä.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi