28.11.2022 klo 14:19
Uutinen

Marraskuun uutisia

Joulu se tulla jollottelee…

Joulunaika Juvalla käynnistetiin joulukadun avajaisilla viime perjantaina 25.11.22. Väkeä kirkonkylällä oli suorastaan tungokseen asti ja keliolosuhteetkin olivat tilaisuudelle suotuisat.

Ohjelmassa oli tervehdyspuheet kunnan ja yrittäjien puolesta, glögitarjoiluja, tulishow, sekä lapsille ongintaa. Kansanedustaja ehdokkaatkin olivat jo liikkeellä.  Lapsista kuin aikuisistakin oli hauskaa ja hieman jännääkin seurata tuliryhmä Roihun kahden henkilön esittämää tulishow ohjelmanumeroa, jossa tulipallot pyörivät hurjaa vauhtia esiintyjien vartalon ympärillä.

Pääesiintyjämme ja kaikkein toivotuin vieraamme oli varmaan ohjelman lopuksi vieraileva Joulupukki, joka oli muorinsa kanssa liikenteessä.

Tämän vuoden yrittäjäyhdistyksen ja kunnan yhteisesti valitsema Juvan Vuoden yrittäjä sekä yrittäjäyhdistyksen valitseman Nuori yrittäjän julkaisemista ei ollut joulukadun ohjelmassa. Nämä valinnat julkistetaan ja yrittäjät palkitaan 2.12. piettävissä Yrittäjäbileissä Partalan Kuninkaan kartanossa. Mukaan on jo ilmoittautunut 90 osallistujaa ja vielä ehtii ilmoittautua Matti Myöhäisetkin.

 Juvan Yrittäjien vuosikokoustapahtumia

Juvan Yrittäjien vuosikokous pidetiin tänä vuonna 18.11.22 Tea Huoneella Vehmaan kartanolla. Illan finanssi- aiheisen esitelmän piti Suur-Savon Osuuspankin Mikko Antikainen.

Uusia hallitusjäseniä

Vuosikokouksessa valittiin erovuoroisten tilalle kaksi uutta hallituksenjäsentä Rea Immonen ja Elina Enho ja hallituksen vahvuutta lisättiin yhdellä. Erovuoroisista jatkavat Johanna Purhonen, Aija Ylönen ja Seppo Avikainen. Onnittelut Realle ja Elinalle! Tervetuloa hallitustyöskentelyyn. Aktiivisten jäsenten tietotaitoa tarvitaan.

Hallituksessa ensi vuonna ovat Jenni-Mari Penttinen Johanna Purhonen, Aija Ylönen, Juha Kontio, Martti Kaskenmaa, Kaj Pirinen ja Seppo Avikainen. Kunnan kehitysjohtaja Mika Kärki on myös mukana hallituksen kokouksissa, joten linkki kunnan suuntaan on jatkuvasti kunnossa.

Henkilöiden vaihtuvuudella on olennainen merkitys yhdistykseen toiminnan uudistumisessa, mutta olennaisinta oli, että saatiin myös Juvan Yrittäjille uusi puheenjohtaja seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

Juvan Yrittäjien nuorempaa sukupolvea edustavan tulevan puheenjohtajamme on Timo Nuutinen. Itä-Suomen Tilintarkastus oy Tilintarkastukset -lausunnot ja veropalvelut. Timon johdolla mennään seuraavat vuodet eteenpäin. Onnea ja menestystä Timolle.

Olimme Juvalta mukana mahtavalla porukalla Yrittäjä päivillä Tampereella Nokia Areenalla 21-22.10.22. Tulevan vuonna Yrittäjäpäiviä 2023 vietetään Porissa. Suosittelen lämpimästi osallistumaan kaikkiin mahdollisiin yrittäjien järjestymiin tilaisuuksiin niin paikallisesti, kuin myös valtakunnallisesti. Siellä on hyvä mahdollisuus verkostoitua ja solmia uusia yritys suhteita.

Juva Ypäivät

Elinvoimaseminaarista

Juvan Yrittäjät ja kunta ovat allekirjoittaneet tälle valtuustokaudelle yhteistoiminta sitoumuksen, jonka tärkeimpänä tavoitteena pidetään elinvoiman ja yrittäjyyden aseman parantamista paikkakunnalla.

Tähän sitoumukseen vedoten olemme järjestäneet yhteistyössä kunnan kanssa kahdesti vuodessa keväisin ja syksyisin seminaarit. Tämä syksyn elinvoima seminaari pidetiin   9.11.22 Martti Talvela koulu kampuksella. Mukana oli reilut 60 kuulijaa.

Pääluennoitsijana seminaarissa 2000 asukkaan kunnassa Vesannolla asuva Turun yliopiston tutkimusjohtaja Tuomas Kuhmonen luennoimassa maaseudun tulevaisuuden kuvasta.  

Kuhmonen itse uskoo maaseudun tulevaisuuteen. Meillä juvalaisilla on myös vahva usko maaseudun tulevaisuudesta ja Juvan säilymisestä itsenäisenä ja vahvana emäpitäjänä ja saadaan säilymään vielä kauan peruspalvelut ja elinvoimaa rakentava monipuolinen osaava yritystoiminta. Tosiasia on, että väki vähenne ja ikääntyy kovaa vauhtia. Väestökehityksen kurssi muutoksen toiveessa katseet kääntyvät nuoriin ja nuorien lapsiperheiden saamiseksi paikkakunnalle. Heissä on tulevaisuus monen pienen maaseutu paikkakunnan hengissä pysymiseen, niin myös meillä Juvalla.