Loimaalla sijaitseva Munkki-kahvila nousi someilmiöksi.
23.12.2021 klo 08:44
Uutinen

Megasuosion saavuttanut Munkkis on pian myös Turussa – ”Myyntiennätyksiä tuli joka päivä”

Loimaalainen Munkkis on vuoden kahvilailmiö. Kun pahin ruuhka on helpottanut, kiirettä tuo yrityksen laajentaminen Turkuun.

Loimaalaisen Munkkiksen vuosi on ollut täynnä onnistumisia. Vuonna 2019 perustettu yritys nousi kesällä äkillisesti median otsikoihin, kun somevaikuttaja kehui Loimaalla syömiään pieteetillä valmistettuja herkkudonitseja Instagramissa. Sen jälkeen monen muistiin ovat jääneet kuvat kahvilan edustan pitkistä jonoista ja kertomukset tuntien ajomatkan takaa paikan päälle saapuneista asiakkaista. Vetonaulana ovat olleet koko ajan nimenomaan donitsit, jotka näyttävät lähes taideteoksilta.

Soitto Munkkikseen paljastaa, että pahin kiire on helpottanut, mutta töitä riittää edelleen kiitettävästi.

– Kuukausi sitten alkoi hiljentyä jonkin verran, mutta niin tapahtuu aina tähän aikaan vuodesta. Ihmisillä on paljon joulukiireitä, Edina Perolli kertoo. Hän perusti Munkkis-kahvilan yhdessä miehensä Drilon Perollin kanssa.

Munkkiksen perustajat Drilon ja Edina Perolli.

Jonoja on vähentänyt myös se, että kahvila on nyt avoinna pidempään. Siinä missä ovet suljettiin aikaisemmin kolmelta, nyt asiakkaita otetaan vastaan arkisin kuuteen ja viikonloppuisin seitsemään asti.

– Kiireisimpinä kuukausina ovet piti laittaa kolmelta kiinni, että pääsimme tekemään uusia taikinoita, Edina Perolli jatkaa.

Laajennus Turkuun

Parhaillaan Perollit valmistelevat Munkkiksen uutta toimipistettä, jonka sijainniksi on valittu Turku. Laajentamisen aikataulu on tosin hieman viivästynyt.

– Joudumme hakemaan rakennusluvan, koska kyseinen rakennus on toiminut aikaisemmin museona. Sen takia tarvitaan luvat. Tavallaan pieni viivästys on hyvä asia, koska ehdimme itsekin paremmin valmistautumaan. Tässä on ollut sen verran sählinkiä, että tarvetta on levolle, Edina Perolli myöntää.

Luvassa on muitakin uutisia, joista Perolli vielä vaikenee. Sen verran hän paljastaa, että luvassa saattaa olla yhteistyökuvioita ensi vuoden aikana. Myös Loimaan toimipisteen laajentaminen on mahdollista.

– Merkittävä laajennus ei täällä onnistu, mutta ehkä jotain pientä, hän vihjaa.

Menestyksen taustalla raaka-aineet

Munkkiksella on tällä hetkellä viisi työntekijää, joista osa auttaa osa-aikaisesti. Ilman apukäsiä yrittäjä ei olisi pärjännyt. Edina Perolli myöntää, että megasuosio on tullut yllätyksenä.

– Ensin ajateltiin, että onpa kiva kun tuli yhden päivän myyntiennätys. Sitten myyntiennätyksiä alkoi tulla joka päivä. Siitä se lähti.

Munkkis joutui joksikin aikaa lopettamaan suolaisten ruokien myynnin kokonaan, koska niitä ei ehditty valmistaa. Nyt suolaista myydään jälleen. 

”Ensin ajateltiin, että onpa kiva kun tuli yhden päivän myyntiennätys.”

Edina Perolli

Tällä hetkellä asiakkaita riittää välillä tungokseen asti, välillä on rauhallisempaa. Moni tulee ostamaan donitseja jouluherkutteluun.

– Vitriini myydään nopeasti loppuun. Kun tiedämme, että tulee kiire päivä, laitamme vitriinin täyteen heti aamulla, jotta pystymme keskittymään myös ruoka-annoksiin.

Menestyksen salaisuutena Perolli pitää tuotteiden laadukkuutta ja astetta kalliimpia raaka-aineita.

– Emme käytä halpoja raaka-aineita. Suklaakin tulee Fazerilta.

Pauli Reinikainen