16.12.2019 klo 13:17
Uutinen

Meneekö Janakkalan kilpailutus uusiksi?

Paikallisen yrityksen tarjous hylättiin jätteenkuljetuksen kilpailutuksessa Janakkalassa Yrittäjien mielestä epäasiallisin perustein. Tekninen lautakunta valitsi 15.10.2019 pidetyssä kokouksessa espanjalaisomisteisen Urbaser Oy:n, vaikka sen tarjous oli arvioiden mukaan useita kymmeniä tuhansia euroja kalliimpi.

– Janakkalan Jätteenkuljetuksen tarjous hylättiin kilpailutuksessa epäasiallisin perustein, jyrähtää Janakkalan yrittäjien puheenjohtaja Petra Pulkkinen.

Pulkkinen viittaa lausunnollaan teknisen lautakunnan asettamaan AA-luottovaatimukseen kilpailutukseen osallistuville yrityksille.

Janakkalan Jätteenkuljetus on toiminimi ja yksityisen elinkeinoharjoittajan yritys. Suomen Asiakastieto Oy ei voi luokitusten laatimiseksi saada tietoja yksityisen elinkeinonharjoittajan taloudellisesta asemasta, koska henkilöyhtiöt eivät toimita tilinpäätöstietoja kaupparekisteriin vastaavasti kuin osakeyhtiöt.

– Kaiken lisäksi valitulla espanjalaisella Urbaser Oy:llä ei ole vaadittua luottoluokitusta, vaan sillä on vain A-luottoluokitus. Kilpailutus ei vain ollut syrjivä, se oli samalla vastaan kaikkia niitä periaatteita, mitä Janakkalassa halutaan saada aikaan työllisyyden ja yrittäjyyden kehittämisessä, Pulkkinen jatkaa.

Värikäs kujanjuoksu

Tekninen lautakunta käsitteli asiaa 26.11.2019 kokouksessa. Keskustelu lautakunnassa on ollut värikästä ja esittelijän esitykseen valituksen hylkäämisestä teki muutosesityksen Petri Hakamäki (kesk.). Hakamäen muutosesitys jäi teknisen lautakunnan päätökseksi äänin 4-3.

– Muutosesityksestä otettiin toimialajohtajan esityksen toinen kohta pois, jonka mukaan markkinaoikeudelta haettaisiin lupaa hankintapäätöksen kiireelliselle toimeenpanolle, toteaa Petri Hakamäki. Hänen mukaansa kunnanhallituksen esityslistalla olevassa kohdassa asiaa ei ole kuitenkaan huomioitu lautakunnan päätöksen mukaisesti.

Janakkalan kunnanhallitus käsittelee Janakkalan Jätteenkuljetuksen jättämää valitusta markkinaoikeudelle tänään maanantaina 16.12.2019 kello 17 alkavassa kokouksessa. Vs. kunnanjohtaja Jenni Jokela esittää Markkinaoikeudelle valituksen hylkäämistä.

– Mikäli tarjoukset eivät ole vastanneet kilpailutusta, tulee myös muiden tarjoukset hylätä. Tässä vaiheessa toivon sekä esittelijältä, että päätöksentekijöiltä, rohkeutta pohtia oikeudenmukaisuutta ja kunnan kokonaisetua, toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

kuvateksti:

Janakkalan jätteenkuljetus on jättänyt valituksen markkinaoikeudelle kunnan päätöksestä olla huomioimatta yrityksen tarjousta. Asiaa käsitellään tänään 16.12. Janakkalan kunnanhallituksessa. kuva: Janakkalan Jätteenkuljetus