29.8.2017 klo 14:21
Uutinen

Menestyneet yrittäjät auttavat opettajia

Millaisella osaamisella ja taidoilla rakennetaan polkuja mukaansatempaavaan työhön ja palkitsevaan yrittäjyyteen? Muun muassa tästä Turun seudun opettajat kuulevat menestyneiltä yrittäjiltä.

Yhä useampi tekee työuransa yrittäjänä tai pienessä yrityksessä. Siksi on tärkeää, että opiskelijat saavat tietoa yrittäjyydestä. Nyt tätä tietoa on tarjolla opettajille kokeneilta ja menestyneiltä turkulaisyrittäjiltä.

Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro, Hesburger-pikaruokaravintolaketjun perustaja Heikki Salmela ja maailman suurimman nastarenkaiden nastojen valmistajan Turvanasta Oy:n perustaja Heikki Salakari kertovat menestyskikkansa opettajille Turussa torstaina 31.8. Yrittäjästarat lavalla -tilaisuudessa. Yrittäjiä jututtaa legendaarinen jääkiekkovalmentaja Juhani Tamminen.

Miljoonalahjoituksesta alkanut koulutus tavoittanut jo 5600 opettajaa

Koulutus on osa Suomen Yrittäjien Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria -hanketta. Lääkintöneuvos Sakari Alhopuro lahjoitti miljoona euroa opettajien yrittäjyysosaamisen lisäämiseksi. Koulutuksen järjestää Suomen Yrittäjät. Turun tilaisuudessa mukana on myös Varsinais-Suomen Yrittäjät ja YES Varsinais-Suomi.

Kolmivuotinen hanke käynnistyi keväällä 2015. Se on tavoittanut noin 5600 opettajaa, lukioiden, ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opettajaa ja opettajaksi opiskelevaa sekä opettajien kouluttajaa. Opettajille on järjestetty erilaisia seminaareja ja työpajoja, yrittäjävarjostusta ja yrittäjyysleirejä eri puolilla Suomea. Syksyllä lanseerataan muun muassa opettajaksi opiskelevien EduHackathon sekä opiskelijavetoisten yrittäjyysyhteisöjen (ES) toteuttamaa opettajien yrittäjyyskoulutusta.

– Projektin aikana yrittäjyyden arvostus on merkittävästi lisääntynyt ja Suomen talous on kääntynyt nousuun. Projektin tavoitteena on lisätä opiskelijoiden halukkuutta yrittäjyyteen ja sitä kautta saada lisää yrittäjiä Suomeen. Projektin ajoitus on ollut hyvä ja se on edennyt onnistuneesti, iloitsee Sakari Alhopuro.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Päivi Ojala, Suomen Yrittäjät, p. 040 582 2368, paivi.ojala@yrittajat.fi

YES aluepäällikkö Johanna Vainio, Varsinais-Suomen Yrittäjät, p. 050 358 8409, johanna.vainio@yrittajat.fi