1.3.2018 klo 05:32
Uutinen

Menestyvä yritys rakennetaan yrittäjän ja henkilöstön yhteistyönä – valjasta avuksesi maksuton Kehittämispolku-testi!

Pienissä yrityksissä työntekijöiden ja yrittäjän välit ovat hyvässä kunnossa, tieto kulkee ja luottamusta on. Mutta vaikka tilanne on hyvä, siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Ilmainen Kehittämispolku-testi on hyvä keino hoksata, mitä omassa firmassa kannattaa vielä kehittää.

Yli puolessa Suomen yrityksissä on yksi työntekijä – yrittäjä itse.

– Menestyvä työpaikka rakennetaan yrittäjän ja henkilöstön yhteistyönä. Hyvä työilmapiiri auttaa yritystä menestymään, toimitusjohtaja Pirkka Salo Lapin Yrittäjistä painottaa.

Kun menee jo hyvin, voi olla hankala löytää kehittämiskohteita. Yksi keino siihen on Työelämä 2020 -hankeen tarjoama maksuton Kehittämispolku-testi. Siinä työntekijät ja yrittäjä arvioivat työpaikan tilaa yhdessä.

Testi pohjautuu ajatukseen työelämän laadun ja tuottavuuden yhtäaikaisesta parantamisesta. Testin väittämät liittyvät työpaikan kehittämisen neljään eri painopisteeseen: luottamus ja yhteistyö, terveys ja hyvinvointi, osaava työvoima ja innovointi sekä tuottavuus.

Testi sopii mille tahansa työpaikalle, mutta alle viiden hengen työyhteisöt voivat tehdä testin paperilomakkeilla.

Pirkka Salo muistuttaa, että jokainen yritys voi valita omanlaisensa kehittämispolun.

– Yhdessä valitut kehittämisen kohteet voivat olla sellaisia, jotka ovat jo hyvällä tolalla ja joita halutaan vahvistaa edelleen. Tai ne voivat olla alueita, joihin ei aiemmin ole hoksattu kiinnittää huomiota.

Kehittämispolku-testin voi toistaa niin monta kertaa kuin tuntuu tarpeelliselta, esimerkiksi puolen vuoden välein tai kerran vuodessa. Työpaikkansa etenemistä poluilla voidaan tehdä vertaamalla tuloksia aikaisempiin.

Testin voi tehdä täällä!

Pääkuva: Kehittämispolku-testi auttaa määrittelemään yhteiset kehittämiskohteet. Testin avulla esiin voi nousta sellaisiakin asioita, joihin ei ole aiemmin osannut kiinnittää huomiota, toimitusjohtaja Pirkka Salo Lapin Yrittäjistä sanoo.