3.10.2022 klo 10:00
Uutinen

Mestarisijoittajat jakavat parhaat sijoitusoppinsa uudessa sarjassa – Viisi kokenutta sijoittajaa kertoo, millaisia mahdollisuuksia pörssissä voi aueta tänä syksynä

Kaupallinen Yhteistyö: Alma Talent

Mestarisijoittajat on Kauppalehden uusi haastattelusarja, jossa tunnetut suomalaissijoittajat paljastavat parhaat sijoitusoppinsa vuosien varrelta. Haastattelut tarjoavat näkemystä ja tukea pörssissä pärjäämiseen aikana, jolloin sijoittaminen ei olekaan enää silkkaa riemujuhlaa.

Sarja kertoo viidestä sijoituskonkarista, joiden sijoitusstrategioihin ja osakevalintoihin, onnistumisiin ja epäonnistumisiin paneudutaan toimittaja Lauri Sihvosen johdolla. Mitä heiltä voi oppia nykyisessä markkinatilanteessa? Entä ketkä ovat heidän omia mestareitaan ja esikuviaan? Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia sarjan kymmenen jakson aikana.

Sarjan avausjaksossa pörssituntija ja sijoituskirjailija Kim Lindström kertoo 54 vuoden sijoituskokemuksella, miksi hän jättää markkinoiden muotiosakkeet aina ostamatta ja mitä hän itse arvostaa sijoituskohteissaan.

Sarjassaesiintyvistä sijoittajista kauppaneuvos Kyösti Kakkonen on nähty usein erilaisissa yritysjärjestelyissä ja yllättävissä käänteissä. Miten aktivistisijoittaja toimii markkinoilla juuri nyt? Katuuko hän jotain sijoitustaan vuosien varrelta?

Todella pitkän linjan osakepoimijoista mukana on Tuire Mickelsson, joka aloitti 15 vuotta sitten Suomen ensimmäisen naisten perustaman varainhoitoyhtiön ja toimii aktiivisesti osakemarkkinoilla. Sarjan kokenutta sijoittajakaartia edustaa myös Peter Seligson, joka on tullut tunnetuksi näkemyksellisenä salkunhoitajana ja vastaa nykyisin Amsterdamissa Ahlströmin suvun sijoituksista.

Rahastokokemusta sarjassa edustaa myös Olli Viitikko, joka nousi laajasti ihailluksi tähtisalkunhoitajaksi mutta lähti sittemmin hoitamaan omia sijoituksiaan. Kaikilla haastatelluilla on oma näkemyksensä mahdollisuuksista markkinoilla ja siitä, mitkä sijoitusopit ovat kivenkovia myös tulevaisuudessa. Ne selviävät kymmenen jakson mittaisesta Mestarisijoittajat-sarjasta, joka jatkuu Kauppalehdessä marraskuun loppuun saakka.

Tutustu parhaisiin sijoitusoppeihin: kl.fi/mestarisijoittajat