5.1.2022 klo 12:46
Uutinen

Metallialalla toimiva Seveko Oy on Juuan Vuoden 2021 yritys

Sevekon yrittäjät Jouni Laine ja Matti Tolvanen toteavat olevansa yllättyneitä palkinnosta.

– Sanoin, että ”häh ja täh”, kun (Juuan Yrittäjien puheenjohtaja) Jouni Porokka soitti, Tolvanen kertoo.

Seveko valmistaa pääasiassa laitteiden ja koneiden osia muille metallialan yrityksille kuten naapurissa toimivalle Metallipalvelu Hartikaiselle. Alihankintakoneistamon tuotteet menevät Juuan lisäksi lähikuntiin, mutta myös ympäri Suomen Helsinkiä myöten. Vaikka asiakkaat sijaitsevat kotimaassa, niin Juuassa tehtyjä komponentteja liikkuu ympäri maailmaa asiakkaiden toimitusketjujen kautta. Lisäksi on jonkin verran korjaustoimintaa kuten maansiirtourakoitsijoiden ja maanviljelijöiden koneita, samoin Tulikiven koneiden korjauksia.

Omaa tuotantoa ovat tienhoidossa käytettävät tappiterärungot.

Seveko toimii Sahateollisuustiellä Juuan kunnan vuokratiloissa. Tilaa on yli 500 neliötä, laajennuksen myötä yritys pystyi hankkimaan tarvitsemansa uuden monitoimisorvin.

– Sille olisi ollut tarvetta aikaisemminkin, ja se olisi ostettu jo ajat sitten, mutta ei ollut tilaa, mihin sen olisi laittanut, miehet perustelevat.

Nurmeksesta Juukaan

Seveko Oy:n perustivat Nurmeksessa vuonna 1991 Seppo Heikkinen ja Veijo Pulkkinen. Yritys juhlii siis tänä vuonna myös 30-vuotista toimintaansa.

Juukaan yritys muutti 2011. Aikaisemmin työntekijöinä Sevekossa työskennelleet Laine ja Tolvanen tulivat osakkaiksi yritykseen vuonna 2013, kun sitä mahdollisuutta heille tarjottiin.

Työntekijöistä kova pula

Yritys työllistää tällä hetkellä yrittäjien lisäksi yhden oppisopimuskoulutuksessa olevan työntekijän. Edellisen työntekijän siirryttyä muualle, paikka oli pitkään auki, mutta hakijoita ei ollut.

Lisäksi Vuoden yrittäjät työllistäisivät heti vähintään yhden työntekijän, jos ammattilaisia olisi tarjolla.

– Jos meinaisi laajentaa, se vaatisi varmuuden työntekijöiden saamisesta. Mieli tekisi kyllä laajentaa, sillä työtä olisi tarjolla, Tolvanen pohtii.

Seuraava investointikohde on vanhimpien työstökoneiden vaihtaminen uusiin.

Juuka yrityksen kotipaikkana on Sevekolle sopiva, kun lähellä on iso asiakas.