Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

20.5.2024 klo 10:00
Uutinen

Metro-tukku Otavan kasvun mahdollistajana

Kahviloita, ravintoloita ja lounaspaikkoja kattava Otava-Kahvilat Oy on kasvanut hurjaa vauhtia. Metro-tukku on auttanut yrittäjät alalla alkuun, ja edelleen avainasiakaspäällikkö Sami Riikonen on valmis tuntien valikoimatyöhön Otavan kannattavuuden nostamiseksi.

Kun yhdeksän vesipalloilijaystävää päätti ostaa Turussa Impivaaran uimahallin kahvilan 2017, ei kukaan tiennyt, että reilussa kuudessa vuodessa paikkoja tulisi tusina lisää.

”Aluksi meillä ei ollut tarkkaa visiota, ja olemme kasvaneet sattumien kautta. Metro-tukku on ollut alusta asti mukana ja olemme yhdessä jalostaneet toimintaa”, Otava-Kahviloiden operatiivisesta johtamisesta vastaava toimitusjohtaja Mika Wikström kertoo.

”Veimme ensimmäiseen kahvilaan valmiin paketin, jota he ovat kehittäneet eteenpäin. Meillä on ollut aina aktiivista vuoropuhelua. Yhteistyö on kehittynyt ja syventynyt koko ajan”, sanoo Metro-tukun avainasiakaspäällikkö Sami Riikonen.

Tänä päivänä Metro-tukusta tulee joka viikko 30 kuormaa Otavan eri paikkoihin.

”Tukun merkitys on kokonaisuudessaan valtava. Kaikkien palasten pitää toimia tuotteista kuljetuksiin. Olemme supertyytyväisiä yhteistyöhön Metro-tukun kanssa”, Mika tiivistää.

Yhteisellä valikoimatyöllä tulosta

Otava-Kahviloissa halutaan toteuttaa omaa konseptia mahdollisimman laadukkaasti ja panostaa kaikkien palveluun.

”Ei asiakas ymmärrä, jos tuotteen hinta nousee yhtäkkiä 30 pinnaa. Olemme Samin kanssa käyneet läpi, mitä tuotteita pystyy korvaamaan yhtä laadukkailla mutta edullisemmilla vaihtoehdoilla. Olemme siirtyneet paljon Metron omiin tuotteisiin”, Mika sanoo.

Metro Pulla-aihiosta syntyy munkit ja voisilmäpullat, joiden myynti on kahdesta kolmeensataan päivässä.

”Kun menekit ovat valtavia, oikea hinta on tärkeä. Samin kanssa on tunteja istuttu alas ja kaivettu kanan, talon viinin tai milloin minkäkin hintaa.”

”Päivittäiseen työhöni kuuluu muutenkin seurata eri paikkojen ostokäyttäytymistä, pohtia menekkiarvioita ja ennakoida taklattavia ongelmia. Mietin, miten saadaan parempi tulos asiakkaalle”, Sami kertoo.

Astiatkin tukusta

Otava-Kahviloiden liiketoimintaa kehitetään jatkuvasti, ja Mika näkee Metro-tukulla ison roolin siinä.

”Sami tekee taustalla paljon työtä, jota hänen ei välttämättä tarvitsisi. Metro-tukku helpottaa monella tapaa toimintaamme ja voi luottaa, että he tekevät aina parhaansa. Kun avasimme uuden kahvilan, saimme astiatkin tukun kautta”, Mika kiittelee.

Tänä vuonna Otava-Kahviloilla alkoi kolmas sopimuskausi Metro-tukun kanssa.

”Puhumme Mikan kanssa paljon tulevaisuuden näkymistä, koska meille tukkuna on tärkeää pystyä vastaamaan heidän kasvuvauhtiinsa jatkossakin”, Sami sanoo.

”Meillä on hyvä luottamus välillämme. Joidenkin kanssa kemiat vain osuvat kohdilleen”, Mika summaa.