13.2.2018 klo 11:43
Uutinen

Mevet on LHY:n Vuoden Yritys 2017

70-luvulla tapahtui suuria ja 2000-luvulla tehdään ihmeitä

1974 oli suurien tapahtumien vuosi: Suomi liittyi EEC:n, Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen eli Kekkosen poikkeuslaki jatkoi presidentin toimikautta ilman vaaleja, energiakriisi kaatoi Kalevi Keihäsen Keihäsmatkat Oy:n, mutta hullu vuosi nosti myös Hurriganes-yhtyeen maailmanmaineeseen voittamalla European Pop Juryn palkinnon, ABBA voitti Euroviisut ja kävihän Queen-yhtyekin ihastuttamassa upeilla rocksinfonioillaan suomalaisia fanejaan.

Yksi sinänsä mitättömältä tuntuva tapahtuma 1974 johti kuitenkin vuosikymmeniä myöhemmin Suomen erään tärkeimmän pieneläinsairaalan syntymiseen, nimittäin eläinlääkäri Per Axelsonin ja kahden muun eläinlääkärin allekirjoittama uuden, Munkkivuoreen sijoittuvan eläinlääkäriklinikan perustamisasiakirjan allekirjoitus. Syntyi MEVET, joka silloin oli Suomen ensimmäinen yksityinen pieneläinklinikka.

MEVET – Länsi-Helsingin Yrittäjien ”Vuoden 2017 yrittäjä”

Vuosikymmenet vierivät ja MEVET kasvoi muutaman rohkean eläinlääkärin yritysideasta 45 henkilöä työllistäväksi pieneläinsairaalaksi. Eläinlääkäritoiminnan markkinat ovat tänä aikana muuttuneet merkittävästi. Uusia klinikoita on perustettu ja vanhoja on hävinnyt markkinoilta ja kansainväliset ja kotimaiset ketjut ovat tulleet jäädäkseen. MEVET on toiminut yksityisenä yrityksenä tässä markkinamyllerryksessä ja tämä pitkäjänteinen toiminta on huomattu myös yrittäjäyhdistyksessä, joka myönsi MEVET Oy:lle vuoden 2017 ”Vuoden yrittäjä” palkinnon.

Kuvassa vasemmalta alkaen LHY:n PJ Kaj Eriksson, Per Axelson, Lotta Axelson ja Helsingin Yrittäjien PJ Mari Laaksonen

”Yrittämisessä tärkeintä on aito tahto ja ilo yrittää. Yrittäminen marttyyriasenteella on väärin kaikkia kohtaan” sanoo yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Lotta Axelson, joka siirtyi 2006 yrityksen vetäjäksi. ”Vastuu ihmisistä on paljon suurempi kuin vain kuukausittainen palkkojen, veroennakoiden ja eläkemaksujen maksu. Työntekijäjoukossa on edelleen 70- ja 80-luvulla aloittaneita ja he ovat olleet luomassa tätä jo paljon ennen minua” kertoo Lotta Axelson.

Koolla on merkitystä

Mikä on ollut MEVETin salaisuus? Miksi ei jokainen pieneläinklinikka kasva samanlaiseksi suureksi eläinsairaalaksi?
Menestyksen avainnippuun kuuluu monen lukon avaamisen avaimet. ”Osaava, itseään jatkuvasti kehittävä ja motivoitunut henkilökunta takaa pysyvät asiakassuhteet. Hyvä hoitohistoria ja asiakkaiden positiiviset kokemukset levittävät positiivista sanomaa, joka saa asiakasvirran kasvamaan, jolloin yritys uskaltaa rekrytoida aina uusia työntekijöitä sekä laajentamaan toimitilojaan” toteaa Lotta Axelson.

MEVETillä laajennus tapahtui 2011, jolloin muutettiin moninkertaisesti suurempiin nykyisiin Pitäjänmäen toimitiloihin. Liikevaihdon kasvu mahdollistaa uusimman hoito- ja analyysitekniikan hankinnan ja ylläpidon, mikä luonnollisesti on jo kilpailuvaltti tiukassa kilpailuasetelmassa, sillä ei MEVET suinkaan toimi yksin pääkaupunkiseudun pieneläinmarkkinoilla.

Tänä päivänä MEVETissä työskentelee 15 eläinlääkäriä, kokonaishenkilökunnan ollessa 45 henkilöä. Kysyttäessä Lotalta menestyksen salaisuutta, hän kiteyttää asian seuraavasti: ”MEVET-joukkue on aina ollut eläinlääketieteellisesti vahva. Jokainen joukkueen jäsen on kautta vuosien tähdännyt kunnianhimoisesti erikoisalansa huippuosaajaksi. Me olemme aina opiskelleet kansainvälisestikin arvostetuissa koulutuksissa, verkostoituneet eläinlääketieteen eturintamassa ja avoimesti jaettu tietoa sekä sisäisesti että yrityksen ulkopuolelle. Kaikki panostaminen tehdään vilpittömästi asiakkaan ja potilaan parasta ajatellen”.

Tulevaisuus on osaamista ja tekniikkaa

Monelle kotieläin on hyvin rakas, jota myös tarvittaessa hoidetaan laadukkaasti. Tämän mahdollistaa yleinen hyvinvoinnin kasvu sekä erilaisten vakuutusturvatuotteiden tulo myös kotieläinten turvaksi. Nykyinen ja tulevakin ilmiö on hoitotekniikan ja -mahdollisuuksien huima parantuminen ja tässä kehityksessä MEVETinkin on pysyttävä mukana. Osaaminen ja uusimman tekniikan hallinta ovat siis yksi tulevaisuuden haasteista, samalla unohtamatta yrityksen sisäistä yhteenkuuluvuuden ja positiivisen samaan hiileen puhaltamisen antamaa näkymätöntä voimavaraa.

”We Are the Champions” – lauloi Queenin Freddie Mercury 1970-luvulla ja sama laulu saa soida nytkin.

Länsi-Helsingin yrittäjät onnittelevat MEVETiä!