Surface Laptop Studion ennakkomyynti alkaa tänään.
1.2.2022 klo 16:57
Uutinen

Microsoftilta kilpailija Applen kannettaville – Erottuu yhdellä lisävarusteella

Microsoft Laptop Studion mukana kulkee kosketuskynä. Uutuus tulee myyntiin helmikuun loppupuolella.

Kannettavaa tietokonetta ostavalle on tulossa lisää vaihtoehtoja, kun Microsoft tuo uutuusmallinsa Suomen markkinoille. Surface Laptop Studio -laitteen ennakkomyynti alkaa tänään ja kauppojen hyllyille laite saapuu 22. helmikuuta.

Apple esitteli omat uutuutensa kalliimman hintaluokan kannettavien markkinoille viime lokakuussa. Microsoftin uutuus on tabletin ja kannettavan tietokoneen välimuoto, sillä sitä voi käyttää fyysisen näppäimistön ohella myös kosketusnäytöltä. Laitteen alkaen-hinta on 1799 euroa. Kalleimman, 32 gigatavun keskusmuistilla ja kahden teratavun tallennustilalla varustetun mallin hinta kohoaa runsaaseen 3300 euroon. Käyttäjä voi valita laitteensa kahdella eri prosessorilla (Intel Core i5 ja Intel Core i7).

Applen uusimmat Macbook Pro -mallit ovat alkaen-hinnaltaan hieman Microsoftin laitetta kalliimpia, sillä edullisin 14-tuuman näytöllä varustettu MacBook Pro maksaa runsaat 2300 euroa. 16-tuumaisesta saa pulittaa lähes 2900 euroa. Toisaalta Applen mallistossa kannettavat ja tabletit on eroteltu selkeämmin omiin kategorioihinsa. Surface-mallisto kosiskelee niitä, jotka haluavat molempien laitteiden hyödyt hybridimuodossa.

Näytön kääntäminen helpottaa kosketuskynän käyttöä

Aikaisemmista Surface-kannettavista poiketen Laptop Studion näyttöä ei voi irrottaa laitteesta puhtaseen tablet-käyttöön. Taittamalla laitteen täysin avonaiseksi käyttäjä aktivoi Studio-tilan, joka helpottaa erikseen hankittavan Surface Slim Pen 2 -kosketuskynän käyttöä. Kynän hinta on 134,99 euroa. Sitä säilytetään näppäimistön etuosan alla, jonne se kiinnittyy magneettisesti ja jossa kynä myös latautuu automaattisesti.

Laptop Studion näytön koko on 14,4 tuumaa. Laitteen erikoisuutena on värinäpalautteen antava kosketuslevy, jonka tavoitteena on parantaa levyn käyttötuntumaa.

Liitännät ovat tärkeässä roolissa monen tehokäyttäjän arjessa. Microsoft vastaa huutoon kahdella USB 4 -portilla, kuulokeliitännällä ja luonnollisesti latausportilla. Portit tukevat Thunderbolt 4 -teknologiaa. Thunderbolt-tuki on mukana ensimmäistä kertaa Surface-kannettavissa.

HDMI-liitännän saa erikseen ostettavalla telakalla. Käyttäjällä on mahdollisuus liittää Laptop Studion useampaan ulkoiseen 4K-näyttöön USB-liitännällä tai telakan kautta.

Akun kestoksi valmistaja ilmoittaa 19 tuntia (Intel Core i5 -prosessorilla) ja 18 tuntia (Intel Core i7).

Pauli Reinikainen