6.4.2017 klo 14:04
Uutinen

Mikaela’s Room toivoo vetävänsä uusia yrittäjiä keskustaan

Mikaela's Room vietti avajaisia aprillipäivänä. Yrittäjä Amanda Haapasen haave kahvilasta alkoi muuttua todeksi yrittäjäjuhlassa käydyn keskustelun jälkeen.

Vuoden nuori yrittäjä, Amanda Haapanen (ent. Tyvi) oli haaveillut omasta kahvilasta pidemmän aikaa. Viime marraskuussa asia tuli puheeksi Hämeenlinnan Yrittäjien yrittäjäjuhlassa pöytäseurueen kanssa.

– Kerroin, että en ole löytänyt kahvilalle sopivaa tilaa Hämeenlinnan keskustasta. Olin käynyt yhtä tilaa katsomassa, mutta se oli liian pieni eikä sellainen kuin olisin toivonut, Haapanen kertoo.

– Etelä-Hämeen Osuuspankin pankinjohtaja Risto Salminen istui samassa pöydässä, ja hän kertoi että hänellä olisi tarkoitukseen sopiva tila. Hän sitten soitti minulle seuraavalla viikolla ja menin katsomaan. Kun näin tämän paikan, tuli heti vahva kyllä tästä tilasta. Se antoi heti vision, minkälainen tästä voisi tulla, hän jatkaa.

Kahvilahaave alkoi muotoutua kohti illanvietto- ja viinibaaria, jossa voi nauttia juustoja ja viinejä tai kahvitella kahvileipien kera. Makumaailma alkoi kääntyä kohti italialaista keittiötä, kun Amanda pyysi mukaan ystäväänsä, joka on italialainen kokki.

Virallinen avajaispäivä oli aprillipäivänä, jolloin tarjoiltiin myös ensimmäinen lauantaibrunssi. Brunssia on tarjolla lauantaisin kello 11:sta pitkälle iltapäivään, arkisin on lounasta. Viikottaiselta lounaslistalta voi valita vaikkapa lempeää maa-artisokkagratiinia, savuista bataattichilikeittoa tai talon omaa lasagnea.

– Teemme kaiken itse, jauhot pastaa varten tuomme itse Italiasta. Hyödynnämme myös paikallisia tuottajia, tarjolla on muun muassa Lepaan viinejä, Haapanen kertoo.

Palaute on ollut positiivista ja esimerkiksi markkinapäivänä tiistaina ensimmäinen hiljainen hetki oli vasta lähempänä kolmea iltapäivällä. Alkutaipaleen vauhdikkuudesta kertoo sekin, että yrittäjä sai nukkua ensimmäiset täydet 8 tuntia vasta tiistaita edeltävänä yönä. Amanda Haapanen kertoo nauttivansa työskentelystä Mikaela’s Roomissa.

– Tämä on niin erilaista kuin Marin grillillä. Tykkään, kun saa näperrellä ja laitella, hän toteaa.

Epäilijöitäkin on riittänyt, mutta nuorta yrittäjää ei niin vain pelotella. Hän kertoo itse shoppailevansa mieluiten keskustan kaupoissa, ja toivoo että uusi kahvila toisi muitakin yrittäjiä keskustan tyhjiin liiketiloihin. Hyviä liiketiloja on paljon ympärillä, joissa voisi toteuttaa omia unelmiaan.

– Eihän tänne kukaan tule yrittäjäksi, jos ei joku tule ensin. Eivätkä ihmisetkään tule. Tarjonta luo kysyntää, hän sanoo.

Lue Amanda Haapasen yrittäjätarinasta lisää täältä >>>

Hämeen Yritysviestintä, SM,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi