19.9.2018 klo 11:14
Uutinen

Miljoonabisnes alkoi yksiöstä

Tiina ja Petri Skinnarin vaatebisnes alkoi vaatimattomasti yksiöstä. Nyt heillä on oma 2500 neliön kiinteistö ja suunnitelma kasvaa kansainväliseksi.

Kun Tiina Skinnari opiskeli ranskaa, hänellä ei ollut aavistusta, että tulevaisuudessa hän on palkittu yrittäjä vaatebisneksessä. Yrittäjyys tuli eteen hieman yllättäen, kun tuleva tuplamaisteri opiskeli kansainvälistä liiketaloutta Oulun yliopistossa.

Silloisen poikaystävän, nykyisen aviomiehen Petri Skinnarin maahantuojakaveri suunnitteli tuolloin katumuotivaatteiden tuonnin aloittamista. Petri sai ajatuksen, että ”mitäs jos perustetaan vaatteiden verkkokauppa”.

– Innostuimme ja aloimme selvittää yrityksen perustamiseen liittyviä asioita. Muutaman kuukauden kuluttua Disturb Scandinavia Oy starttasi meidän yksiössä. Sen makuualkovi oli ensimmäinen varastomme, naurahtaa Tiina Skinnari.

Tuolloin elettiin vuotta 2011 ja Tiinan opinnot olivat vielä kesken. Persoonallisten katumuotivaatteiden verkkokauppa alkoi kasvaa. Yksiön seinät tulivat nopeasti vastaan ja parin muunkin liiketilan seinät, ensin Oulussa ja sitten Vantaalla, mihin he olivat yrityksensä siirtäneet.

Viitisen vuotta sitten firma muutti pariskunnan kotiseudulle Keminmaahan. Myös Ruotsin läheisyys kiinnosti.

– Sinänsä maantieteellisellä sijainnilla ei ole verkkokaupassa juuri merkitystä. Lapissa on hyvä toimia yrittäjänä, Tiina Skinnari iloitsee.

Liikenneruuhkia ei ole, liiketilat ovat edullisia ja logistiikka pelaa.

Suomen paras verkkokauppa

Skinnarit ovat investoineet perustamansa toisen yhtiön kautta noin 2500 neliön liikekiinteistöön. Heillä on kiinteistössä oman verkko- ja kivijalkakaupan lisäksi useita vuokralaisia.
Toukokuussa 2018 Disturb Scandinavia Oy valittiin Suomen parhaaksi verkkokaupaksi OP:n ja Kaupan liiton kilpailussa. Samaan aikaan Tiina Skinnari valittiin Lapin vuoden nuoreksi yrittäjäksi.

– Meillä on nyt 2,5 miljoonan euron liikevaihto ja yritys työllistää 12 henkilöä, kuvailee Tiina Skinnari.

Yrityksellä on oma mallisto. Se suunnitellaan ja kaavoitetaan Keminmaalla ja valmistetaan Kiinassa.

– Emme ole koskaan käyneet Kiinassa. Meillä on siellä oma kuukausipalkkainen kiinalainen työntekijä. Kaikki toimii oikein hyvin, Tiina Skinnari kertoo.
Disturb Scandinavia tuo edelleen maahan myös muiden yritysten katumuotibrändejä.
– Meillä on kasvuhaluja ja -suunnitelmia. Aloitimme juuri Ruotsissa ja myöhemmin on ajatuksissa laajentaa myös Saksaan ja Ranskaan ja muualle Eurooppaan.

Jari Lammassaari

jari.lammassaari(at)yrittajat.fi