Elinkeinoministeri Mika Lintilä lupaa Helsingin Sanomissa kuudetta kustannustukikierrosta.

Ministeri Lintilä Demokraatille: Ei rahaa kuudenteen kustannustukeen

Yrittäjien vaatimus kustannustuen kuudennesta paketista ei saa vastakaikua elinkeinoministeri Mika Lintilältä. Ministeri sanoo Demokraatille, ettei rahaa ole.

Suomen Yrittäjät vaati aiemmin tällä viikolla kustannustuen kuudennen paketin valmistelun aloittamista, jotta tuki olisi käytössä alkukeväällä. Vaatimuksen taustalla on heikentynyt koronatilanne ja lisääntyneet rajoitukset.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan kuudetta kustannustukikierrosta ei ole näillä näkymin kuitenkaan tulossa.

– Ei ainakaan tällä hetkellä, jos mennään näillä rajoituksilla, Lintilä sanoo Demokraatille.

– Meillä on kehyksistä rahat loppu, Lintilä jatkaa Demokraatille.

Ministerin mukaan koronapassilla pystytään nyt pitämään yhteiskuntaa auki.

Yrittäjien tilannetta hankaloittaa myös se, että yrittäjän mahdollisuus työttömyysturvaan koronan perusteella päättyy marraskuun lopussa. Joulukuun alusta alkaen voimassa ovat uudet säännöt.

– Mikäli yrittäjä 1.12. lukien haluaa saada työttömyysetuutta, yritystoiminta tulee lopettaa työttömyysturvalaissa tarkoitetulla tavalla tai te-toimiston tulee arvioida toiminta sivutoimiseksi, jolloin voi saada soviteltua työttömyysetuutta, Suomen Yrittäjien asiantuntija Harri Hellstén sanoi aiemmin marraskuussa.

Toimitus
Toimitus