Yrittäjä! Tule mukaan omiesi pariin. Liity Yrittäjiin.

Jäsen, oletko jo ladannut Yrittäjät -sovelluksen puhelimeesi? Lataa sovellus Androidille tai Applelle.

18.11.2021 klo 08:46
Uutinen

Yrittäjän mahdollisuus työttömyysturvaan koronan perusteella päättyy – joulukuun alusta uudet säännöt

Yrittäjät ovat voineet hakea työttömyyskorvausta 16.3.2020 alkaen Covid-19-pandemiaan liittyvän poikkeuksen nojalla. Nyt tuo lainsäädäntö päättyy 30. marraskuuta. Sen jälkeen etuutta ei makseta.

Etuutta voidaan myöntää takautuvasti kolme kuukautta, kunhan hakija on täyttänyt sen saamisen edellytykset. Viimeinen mahdollinen tukijakso on haettavissa ajalle 30.8.-30.11.

Etuuden saaminen edellyttää, että yrittäjän päätoiminen työskentely on päättynyt tai yritystoiminnasta saatava tulo on vähemmän kuin 1 089,67 euroa kuukaudessa siinä jokaista yrittäjänä työskentelevää henkilöä kohti.

Päätoimisen työskentelyn päättymisen tai tulon vähentymisen tulee johtua hyvin laajalle levinneestä vakavasta tartuntataudista eli koronavirusepidemiasta. Lisätietoa Yrittäjän työttömyysturvasta koronapandemiasta johtuen löytyy TEM:n usein kysytyt kysymykset -osiosta.

Kelan sivuilta löytyy ohjeet työttömyysturvan hakemiseen.

– Mikäli yrittäjä 1.12. lukien haluaa saada työttömyysetuutta, yritystoiminta tulee lopettaa työttömyysturvalaissa tarkoitetulla tavalla tai te-toimiston tulee arvioida toiminta sivutoimiseksi, jolloin voi saada soviteltua työttömyysetuutta, Suomen Yrittäjien asiantuntija Harri Hellstén sanoo.