14.2.2017 klo 12:04
Uutinen

Ministeriö perui suunnitelmat saariston lauttamaksuista

Päätös on saariston yrittäjien ja elinvoiman näkökulmasta erittäin tervetullut.

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti maanantaina 13.2.2017, että suunniteltua Saaristomeren ja Suomenlahden saaristoalueiden liikennepalveluja kehittävää kokeilua ei aloiteta. Kokeilun yhteyteen kaavailtuja uusia yhteysalusliikenteen maksuja ei siis myöskään oteta käyttöön. Kokeilun oli tarkoitus alkaa 1. huhtkikuuta.

Päätöksen taustalla on ministeriön mukaan tuleva maakuntauudistus ja kokeilun valmisteluprosessin aikana saatu palaute. Varsinais-Suomen Yrittäjät otti suunnitelmiin kantaa marraskuussa 2016. Yrittäjäjärjestössä maksut nähtiin vakavana uhkana saariston yritystoiminnalle ja elinvoimalle. Nyt tullut päätös onkin erittäin tervetullut.

Saariston yhteysalusliikenteen järjestämisvastuu siirtyy ministeriön mukaan Varsinais-Suomen ELY-keskukselta maakunnille vuoden 2019 alusta.

– Olemme valmistelutyön aikana saaneet arvokasta palautetta ja kiitän saariston asukkaita ja yrityksiä aktiivisesta vuoropuhelusta. Saatu palaute on tärkeää ottaa huomioon maakuntien ottaessa vastuun saariston liikennepalveluista, sanoo ministeriön tiedotteessa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.