5.9.2018 klo 18:02
Uutinen

Minnan Lelu Oy:n Minna Kunnasluoto Kuopion vuoden Yrittäjä

Kaikkien kuopiolaisten tuntema Lelukauppa Partanen valittiin vuoden Yrittäjäksi lukuisasta joukosta erinomaisia ehdokkaita, kertoo Kuopion Yrittäjien puheenjohtaja Sirpa Karppi palkitsemisen perusteista.  Tällä kertaa halusimme nostaa esiin yrityksen, joka sijaitsee Kuopion keskustassa, kauppakeskuksessa, kehittää toimintaansa ja pärjää hyvin. Minnan Lelu Oy:n yrittäjä Minna Kunnasluodon toiminta osoittaa, että yrittäjä omalla toiminnallaan pystyy menestymään silloinkin kun ympäröivät olosuhteet eivät ole kaikkein suotuisimmat. Yritys palkittiin yhdessä Nordean kanssa Yrittäjän päivänä 5.9. Intro Social´ssa järjestetyssä iltajuhlassa.

HYVÄ TIIMI MENESTYKSEN PERUSTA

Kuusi vuotta Minna Kunnasluoto on luotsannut vuonna 1966 perustettua Lelukauppa Partasta. Yli viisivuosikymmentä yhtäjaksoisesti toiminut lelukauppa on harvinainen tapaus Suomessa. – Yritystoiminnan alku ei ollut helpoimmasta päästä, kun ajattelee että samaan aikaan taustalla oli torimontun keskustaan luoma varjo, Kuopioon tuli uusi vetovoimainen kauppakeskus ja lamakin kummitteli taustalla, kertoo Kunnasluoto. Nyt tulevaisuus näyttää valoisalta, ja haemme edelleen kasvua.

Menestyksen salaisuudet

Yrityksen menestyksen salaisuudeksi Kunnasluoto listaa perheen, joka kokonaisuudessaan on mukana yrityksessä, aviomiehen lisäksi myös 10 ja 12 -vuotiaat lapset pääsevät mukaan touhuun. Aviomies Lasse Kunnasluodolla on tärkeä rooli yrityksen verkkokaupan kehittämisessä, ja verkkokaupan tuoma kasvu onkin toinen menestyksen salaisuus. Kolmas menestykseen vaikuttanut tekijä on hyvä tiimi, sitoutuneet työntekijät, jotka osaavat asiansa. Neljäntenä voisi mainita onnistuneen markkinoinnin sosiaalisessa mediassa: yrityksen facebookissa on lähes 25000 tykkääjää – ja siitä Minna Kunnasluoto on aidosti ylpeä, vaikka sanookin, että myös muuta markkinointia tarvitaan.

Verkkokaupan kasvu yllätti

Vuosi sitten joulusesongissa Lelukauppa Partasen verkkokaupan myynti kasvoi noin 40 % edellisvuoteen verrattuna. Aiemmin kasvu on ollut tasaista, mutta nyt Black Fridaystä alkoi valtava kasvupyrähdys, jonka hallitseminen ei ollut yksinkertaista.

– Meillä ei esimerkiksi ollut kunnollisia tiloja verkkokaupan pyörittämiseen. Myöskään tekijöitä ei oltu varattu tarpeeksi, joten aputyövoimaa haalittiin vielä viime hetkillä. Itsekin tein todella pitkää päivää, että ehdittiin toimittaa paketit asiakkaille lupauksemme mukaisesti 2-4 päivässä, muistelee itseään tontuksikin tituleeraava yrittäjä.

Kohti valtakunnallista lelukauppaa

Lelukauppa Partanen muutti elokuussa Kauppakeskus Minnassa isompiin tiloihin. – Nyt on enemmän tilaa pyörittää joulukaupan noin 10 000 artikkelin varastoa ja hoitaa verkkokaupan tilauksia. Minna Kunnasluodon haaveena on luotsata Lelukauppa Partasta tunnettuudeltaan valtakunnan ykköseksi.

– Lelukaupassa käynnin tulee olla elämys, ja niitä elämyksiä rakennamme sekä kivijalassa että verkossa luovasti ja kekseliäästi, leikkisellä hulluudella, nauraa Kunnasluoto.

FAKTAT:

Minna Lelu Oy perustettu 2012
Liikevaihto 1,1 milj., josta verkkokaupan osuus noin 20 %
Työntekijöitä 5 – 15
24472 Facebook -tykkääjää

Vuoden 2018 Yrittäjä Minna Kunnaluoto

Teksti: Kirsi Sisso-Litmanen, kuva Merja Palm